"Havtorn nya innebäret". Artikel i Sydsvenskan

glass

http://sydsvenskan.se/kropp/article317713.ece

Jag minns sekvensen när Ray Mears kramar bären till en orange smet i sin serie om "Wild Food".

Skall ta en sväng ut till stranden till helgen...

Och en av årets nya glasskiosk på mitt favoritglasshak är just havtorn. Har också provat Kiviks marmelad men tyckte nog Kvitten var godare som marmelad.
Tranbär var ju hippt för några år sedan...

Vad blir nästa hipp-bär månne?

/Patrik
 
Havtorn växer som ogräs på Gotland. Några meter in i snåren på var och varannan badstrand är det bara att plocka på, med försiktighet naturligtvis. Vi hittade kvardröjande havtorn på Tofta förra hösten.
 
På Åland använder vi en dylik mojäng för att pressa havtorn. Lyckas med 20-30 liter per dag med denna.
 

Bilagor

  • IMG_0044.JPG
    IMG_0044.JPG
    43.3 KB · Visningar: 1,485
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
anders. Någon som köper större mängd Havtorn? Bär och svamp 2

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg