Kokvatten/skalets genomsläpplighet
Bor sedan ett år i Shanghai/Kina, där det rekommenderas att man inte dricker kranvattnet. Inte pga bakterieinnehåll, utan pga risk för tungmetallinnehåll. Duschar och diskar i kranvattnet, men borstar tänderna, sköljer frukt och grönt, gör te och kaffe med buteljerat vatten. Säkert ingen fara att dra i sig några klunkar, men onödigt att ha som sitt "färskvatten" helt enkelt. Däremot, äter man maten på jobbet/på stan så är den ju troligen lagad i/med kranvatten, det kan man ju inte kolla hela tiden/överallt. (Och inte kan man i detta land heller vara så säker på att varor/produkter med "fin etikett" är äkta heller, helt enkelt... ovant och jobbigt!)
Pga skalets genomsläpplighet, skulle ni äta ägg kokta i vatten ni inte skulle dricka? (Om bakgrunden är som här, risk för tungmetallinnehåll i vattnet.)
Bor sedan ett år i Shanghai/Kina, där det rekommenderas att man inte dricker kranvattnet. Inte pga bakterieinnehåll, utan pga risk för tungmetallinnehåll. Duschar och diskar i kranvattnet, men borstar tänderna, sköljer frukt och grönt, gör te och kaffe med buteljerat vatten. Säkert ingen fara att dra i sig några klunkar, men onödigt att ha som sitt "färskvatten" helt enkelt. Däremot, äter man maten på jobbet/på stan så är den ju troligen lagad i/med kranvatten, det kan man ju inte kolla hela tiden/överallt. (Och inte kan man i detta land heller vara så säker på att varor/produkter med "fin etikett" är äkta heller, helt enkelt... ovant och jobbigt!)
Pga skalets genomsläpplighet, skulle ni äta ägg kokta i vatten ni inte skulle dricka? (Om bakgrunden är som här, risk för tungmetallinnehåll i vattnet.)