FJS90/91; sa:tanken har slagit mig, tyvärr så ligger inte min farm i direkt anslutning till en sjö... Jag tänker fan inte bada i kräftdammen!!
Annars betalar ju t o m folk för gyttjebad, det anses ju vara hälsosamt.
FJS90/91; sa:tanken har slagit mig, tyvärr så ligger inte min farm i direkt anslutning till en sjö... Jag tänker fan inte bada i kräftdammen!!
KLAGER; sa:Annars betalar ju t o m folk för gyttjebad, det anses ju vara hälsosamt.
7309; sa:Jag har hjälpt min far att bygga en rök vid fritidshuset. Den används både för varm och kall rökning. Vi började i liten skala, med en eldstad i ett oljefat och stuprör upp till ett mindre trälåda. Sedan ville vi utveckla och murade en eldstad och byggde en liten "kåta" i trä. I kåtans botten har vi lagt en hög med stenar som sprider röken. Har även satt in en termometer. Beroende på hur hårt man eldar så får man varm eller kall rökning. Vi har rökt det mesta från fisk till fläsk. Min äldsta bror som är kok kom på ett knep. Älgkött (går säkert bra med annat kött)lindas in i tyg som läggs i röken. Kallrök ett tag. Någon timme 1-3. Sedan tar man ut det och grillar det på utegrillen lite snabbt på båda sidor. Det blir helt sagolikt gott.
Vi har lärt oss att det svåra med rökning för att få ett bra resultat är saltningen. Så när vi skulle röka mitt älghjärta i höstas så lämnade vi in det till en "proffsrökare" - dvs en som rökt för försäljning i många år.
Vår rökgång är ca 2 meter tror jag. Och rökutrymmet i botten drygt 1 meter. Vet inte hur jag skall beskriva den mer utförligt...Lessen.
Lycka till med din rökning!
/Daniel
KLAGER; sa:VLT (Vestmanlands Läns Tidning) har en bra beskrivning på en nornal "hobbyrök" (inget man hänger in 10 älgar i )
http://www.did.se/vlt/default.asp?t=1&meny=artiklar&kat=72&article=238
Göran C; sa:ritningar att köpa på: http://www.ritningar.net
Dom har även gratis ritningar!!
Om du går in på "Gratis ritningar" så finns där en fiskrökbeskrivning.
//Göran
[Ändrat av Göran C 2003-01-23 kl 11:29]
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Vad skall jag tänka på då jag väljer ett nytt kök ? | Friluftsmat | 8 |