Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Grilla falukorv
- Trådstartare tool
- Start datum
Jag har en teori med att gränsen sammanfaller med var det går att beställa en parisare på den lokala korvmojjen kanske. (En parisare är för de oinvigda en gigantisk falukorvsskiva i hamburgerbröd med diverse tillbehör) Min erfarenhet är att den gränsen går någonstans kring dalälven...
/Martin
/Martin
Sundsvall
Det erkännes att i Sundsvall grillas korven som på 08-vis. Grillkorv på pinne.
Erkännas ska också att min flickvän från Luleå (som jag träffat i 08-land) fått mig på bättre tankar. Nu grillas mest falukorv.
//A
Det erkännes att i Sundsvall grillas korven som på 08-vis. Grillkorv på pinne.
Erkännas ska också att min flickvän från Luleå (som jag träffat i 08-land) fått mig på bättre tankar. Nu grillas mest falukorv.
//A
Jag har en teori med att gränsen sammanfaller med var det går att beställa en parisare på den lokala korvmojjen kanske. (En parisare är för de oinvigda en gigantisk falukorvsskiva i hamburgerbröd med diverse tillbehör) Min erfarenhet är att den gränsen går någonstans kring dalälven...
/Martin
Som hybridnorrlänning, född i Stockholm av norrländska föräldrar, förstår jag trådstartarens situation. Falukorv är ej comme il faut i Eken. Vidare håller jag med plast att parisarföreteelsen borde vara den sanna gränsdragningen. Bäst parisare har Bigges i Umeå.
Nu bränns det! Alla dalälventeorier kommer på skam! Månne man grillar en falusnärt i Övik????Det erkännes att i Sundsvall grillas korven som på 08-vis. Grillkorv på pinne.
Nu bränns det! Alla dalälventeorier kommer på skam! Månne man grillar en falusnärt i Övik????
Jag tror att sundsvallarna är nån sorts nollåttawannabees
Falukorv sedan barnsben
Först en geografisk bestämmelse, jag är född i Jamtland och har fördelat på 82% av min levnad bott i Jamtland, Medelpad, Ångermanland och Västerbotten. Nu bor jag i Mälardalen.
Grillat skivor av falukorv har jag gjort sedan jag började vara ute i markerna å det var tidigt ehuru det tidigt mest rörde sig att sota korv då jag inte hade tålamodet att vänta på rätta grillglöden.
Och falukorven är en delikat korv som smakar utmärkt grillad ute och stekt hemma, jag är ytterligt skeptisk till kokt falukorv. Härom året när jag var och handlade på COOP Extra i Märsta så överhörde jag en konversation mellan två män som gick där handlande tillsammans:
I Sundsvall under åttiotalet fanns ett kafe som hette National där serverades rejäla mackor i storlekarna kvarts, halv och hel rågkaka med bl.a. pålägg av stektfalukorv med stekt ägg och sallat . Sist jag var i Sundsvall var där till min stora besvikelse en tapasbar, vad mättar väl en oliv omkramad av en sardellfile mot en rejäl falukorvsmacka. För övrigt ett vanligt smörgåspålägg på matsäcksmackor under min uppväxt, falukorven alltså.
Men jag har inte sett andra än oss i familjen grillat falukorv när jag varit på kollektiva utflykter med sonen här i Knivsta, har inte tänkt på det förräns jag läste denna tråd. Men tilläggas bör att ingen tittat snett på oss för våra falukorvsskivor på tilltäljd grillpinne.
När det gäller vilket falukorvsmärke som är bäst så är den diskutionen lika lätt att föra i mål som den om vems mamma som gör de bästa köttbullarna eller kokar den bästa pölsan som förövrigt skall innehålla korngryn oaktat vad som står i aktad svensk skönlitteratur.
Grillar ni skivor av rimmat sidfläsk vid glöden av den falnade lägerelden? Om inte prova det är gott och ger en klart rustik vildmarksimage.
Först en geografisk bestämmelse, jag är född i Jamtland och har fördelat på 82% av min levnad bott i Jamtland, Medelpad, Ångermanland och Västerbotten. Nu bor jag i Mälardalen.
Grillat skivor av falukorv har jag gjort sedan jag började vara ute i markerna å det var tidigt ehuru det tidigt mest rörde sig att sota korv då jag inte hade tålamodet att vänta på rätta grillglöden.
Och falukorven är en delikat korv som smakar utmärkt grillad ute och stekt hemma, jag är ytterligt skeptisk till kokt falukorv. Härom året när jag var och handlade på COOP Extra i Märsta så överhörde jag en konversation mellan två män som gick där handlande tillsammans:
- Du som är kock handlar du falukorv?
- Falukorv är kockarnas favorit hemma, bra mat gjord på bra råvaror och går att variera oändligt svarade den som uppenbart då var kocken i duon.
I Sundsvall under åttiotalet fanns ett kafe som hette National där serverades rejäla mackor i storlekarna kvarts, halv och hel rågkaka med bl.a. pålägg av stektfalukorv med stekt ägg och sallat . Sist jag var i Sundsvall var där till min stora besvikelse en tapasbar, vad mättar väl en oliv omkramad av en sardellfile mot en rejäl falukorvsmacka. För övrigt ett vanligt smörgåspålägg på matsäcksmackor under min uppväxt, falukorven alltså.
Men jag har inte sett andra än oss i familjen grillat falukorv när jag varit på kollektiva utflykter med sonen här i Knivsta, har inte tänkt på det förräns jag läste denna tråd. Men tilläggas bör att ingen tittat snett på oss för våra falukorvsskivor på tilltäljd grillpinne.
När det gäller vilket falukorvsmärke som är bäst så är den diskutionen lika lätt att föra i mål som den om vems mamma som gör de bästa köttbullarna eller kokar den bästa pölsan som förövrigt skall innehålla korngryn oaktat vad som står i aktad svensk skönlitteratur.
Grillar ni skivor av rimmat sidfläsk vid glöden av den falnade lägerelden? Om inte prova det är gott och ger en klart rustik vildmarksimage.
Vi grillar falukorv även på västkusten. Så inte finns det någon geografisk gräns. Jag tror att det beror på vilka kullinariska influenser man har. Mina gamla scoutledare jagade en del i Jämtland så det kanske kommer därifrån
Baconlindad falukorv i tunnbröd med mos till mumma.
/Mattias
Morlanda Scoutkår på västkusten
Baconlindad falukorv i tunnbröd med mos till mumma.
/Mattias
Morlanda Scoutkår på västkusten
Grilla falu ute och även hemma i öppna spisen på fredag var standard med start i mitten av 70-talet En läsk och chips framför Dallas och lyckan var gjord haha. Uppväxt utanför Luleå.
PS. Roligaste parisar-målet är/var "Tradartuttar med äggvårtor" på Matvraket i Älandsbro (griffeltavlan med det målet var borta i somras). Det var 2 st rostbröd i botten, ovanpå det 2 st parisare och på toppen 2 st stekta ägg "sunny side up".
PS. Roligaste parisar-målet är/var "Tradartuttar med äggvårtor" på Matvraket i Älandsbro (griffeltavlan med det målet var borta i somras). Det var 2 st rostbröd i botten, ovanpå det 2 st parisare och på toppen 2 st stekta ägg "sunny side up".
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Grilla grönsaker? | Friluftsmat | 5 | ||
Grilla inomhus???? | Friluftsmat | 10 |
Liknande trådar
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg