Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Grava lax på fjället
- Trådstartare cloud76
- Start datum
Jag vet inte om du trollar eller är seriös, inlägget innehåller en hel del konstigheter.
För att ta kål på parasiterna ska fisken frysas minst 3 dygn (helst längre) till -18 eller lägre. Det lär du inte klara av med nån is och snö.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...arasiter-och-mogelsvampar1/parasiter/anisakis
Och gravar gör man ju med salt och socker, inte genom att gräva....
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gravning
För att ta kål på parasiterna ska fisken frysas minst 3 dygn (helst längre) till -18 eller lägre. Det lär du inte klara av med nån is och snö.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...arasiter-och-mogelsvampar1/parasiter/anisakis
Och gravar gör man ju med salt och socker, inte genom att gräva....
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gravning
Nej det blir knappast några minus 18 C under isen eller snön.
Jag skrev om nedgrävning (efter socker o saltbehandling) då detta de facto gjordes när man gravade fisk förut
Jag skrev om nedgrävning (efter socker o saltbehandling) då detta de facto gjordes när man gravade fisk förut
Jag vet inte om du trollar eller är seriös, inlägget innehåller en hel del konstigheter.
För att ta kål på parasiterna ska fisken frysas minst 3 dygn (helst längre) till -18 eller lägre. Det lär du inte klara av med nån is och snö.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...arasiter-och-mogelsvampar1/parasiter/anisakis
Och gravar gör man ju med salt och socker, inte genom att gräva....
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gravning
Jag har fjärilsgravat färsk öring. Men slutade när jag läste på om parasiten.
Filea, skär jättetunna skivor av filen. Varva i en matakål med en blandning av socker, salt och vitpeppar. Recept på kryddblandning hittar du på nätet.
Klart att äta efter en timme. Gott men som sagt inte att rekommendera då parasiten är extra vanlig i svenska fjällen.
Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
Filea, skär jättetunna skivor av filen. Varva i en matakål med en blandning av socker, salt och vitpeppar. Recept på kryddblandning hittar du på nätet.
Klart att äta efter en timme. Gott men som sagt inte att rekommendera då parasiten är extra vanlig i svenska fjällen.
Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
Tänker ni på fiskbinnikemasken, där larverna är ganska synliga i fiskar, så...
I Sverige kan fiskbinnikemasken finnas i sötvattenfisk eller fisk från Bottniska viken, till exempel gädda, lake och abborre. I enstaka fall har parasiten hittats i röding och öring. Andra typer av parasiter finns främst i fisk från saltvatten.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...r-virus-parasiter-och-mogelsvampar1/parasiter
I Sverige kan fiskbinnikemasken finnas i sötvattenfisk eller fisk från Bottniska viken, till exempel gädda, lake och abborre. I enstaka fall har parasiten hittats i röding och öring. Andra typer av parasiter finns främst i fisk från saltvatten.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...r-virus-parasiter-och-mogelsvampar1/parasiter
Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter
Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg