Grava lax på fjället

Någon som har erfarenhet av att grava fisk på fjället? Tänkte pröva genom att först frysa den i snö/glaciäris ett dygn och sedan grava den genom att gräva med fisken
 
Nej det blir knappast några minus 18 C under isen eller snön.

Jag skrev om nedgrävning (efter socker o saltbehandling) då detta de facto gjordes när man gravade fisk förut

Jag vet inte om du trollar eller är seriös, inlägget innehåller en hel del konstigheter.

För att ta kål på parasiterna ska fisken frysas minst 3 dygn (helst längre) till -18 eller lägre. Det lär du inte klara av med nån is och snö.
https://www.livsmedelsverket.se/liv...arasiter-och-mogelsvampar1/parasiter/anisakis

Och gravar gör man ju med salt och socker, inte genom att gräva....
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gravning
 
Jag har fjärilsgravat färsk öring. Men slutade när jag läste på om parasiten.

Filea, skär jättetunna skivor av filen. Varva i en matakål med en blandning av socker, salt och vitpeppar. Recept på kryddblandning hittar du på nätet.

Klart att äta efter en timme. Gott men som sagt inte att rekommendera då parasiten är extra vanlig i svenska fjällen.

Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 

Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg