-
Om "Fritt Forum"
Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.
OBS!
Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Grava fisk?
- Trådstartare norpan_
- Start datum
Vitlök!
Chili! Se bara till att ta bort kärnorna först. Glömde det en gång och fisken gick inte att äta...
-PaTRiC-; sa:så gör jag min julgravning..
1/2 dl socker
1/2 dl salt
2 msk whisky
Whisky är gott Någon speciell sort du kan rekommedera till gravning?
/mattias
strand; sa:Är det lax du ska grava så är det jättegott att krydda med enbär och lite whisky.
/g
Denna gång blir det nog enbär/whisky varianten
/mattias
norpan_; sa:Denna gång blir det nog enbär/whisky varianten
/mattias
Det gör du rätt i, krossa enbären och använd inte för många så att de tar över smaken helt. Du kan också prova att tillsätta lite citronpeppar. Whiskyn kan du använda av vilken sort som helst, ta den som du har hemma, den kan med fördel provsmakas först
Ska du göra gravlaxsåsen själv också så använder du så klart en go skånsk senap.
/g
-PaTRiC-; sa:enbär och wirre.. blir inte det som gin och whisky?
Nä, enbären ger lite viltsmak och har inte alls samma parafymsmak som gin har.
Du är lite sent ute, annars skulle den islänska specialiteten Hakarl (gravad haj?) kunna vara värt att prova. Verkar lite dodgy att kasta ihop en laddning själv, dock.
BBC skrev:
"This is without a doubt the most pungent and dubious thing at the table. Tastes like a combination of dodgy fish and strong French cheese with a hint of ammonia. If you are new to shark and are offered some, it is wise to take the darkest piece you see (the lighter the colour, the stronger the taste). The shark is prepared by burying it in sand for about six months. Served cold in little pieces, be careful not to eat too much as it can result in diarrhoea.
Note - do not attempt to prepare rotted shark at home! If you do it wrong or don't leave it in the ground for long enough, it's quite likely that you will die in agony from eating it, as it is full of neurotoxins and ammonia, which are filtered out using the process described above."
http://www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A3895653
Njutvandringar att längta till
Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg