Det blev gott
Nu har vi varit ute och ätit lite. Det blev getost med honung och valnötter mellan vitt bröd till förrätt. Ganska bra. Det var bekymmer att få igenom värmen så att osten smälte lite utan att brödet brändes.Grillades på glöden med hjälp av biltemas grill halster. Blev en Chardonnay till detta. Huvudrätt marinerad fläskfile, helstekt med hjälp av grillhalstret. Foliegratäng med bregott, potatis, morötter, palsternacka , lök och ost. Osten flöt ner och fastnade lite i botten, annars gott.
Till det först Turning Leaf med Zinfandeldruvan. Sen en flaska med Primetivo druvan som inte var speciellt bra.
Som efterrätt blev det hallon/blåbar med vit och mjölkchoklad gratinerat i folie. Sprutade på vispgrädde. Till det blev det billigt men gott portvin från systemet.
Mycket var det. Bara jag grillade två marsmallows. Alla andra var mätta.
Vinet värmdes vid elden på behörigt avstånd. Det första blev lite för kallt men fick värmas i vinglaset.
mvh
ht