Ibland är det bra med konserver för friluftsliv tycker jag, även om det är tyngre än frystorkat. Mat som är "alltid redo", kan ligga mycket länge i rumstemperatur utan att den blir förstörd. För paddling känns det särskilt vettigt, om man annars ändå måste ha med extra vatten för att tillaga maten. Några gånger har jag haft med burkar på cykeln också, bara för att det är lättsamt. På vandring går det oftast bort, men för all del kan man väl ibland stå ut med vikten till första lunchen i alla fall. När man hoppat på tomburken tar soporna inte mycket plats. Priset per portion blir rätt rimligt.
Tycker dock det är tunnt med goda konserver i svenska matbutiker, i England tex kan man köpa allt från chokladsockerkaka ("spounge cake") med sås till "full english breakfast och smarriga currygrytor på konserv. Det finns iofs ändå fler som är hemska, Haggis, spagettiringar i tomatsås, ravioli mfl..
Här är det egentligen bara 4 sorter jag är nöjd med:
-Heinz baked beans. (får kompletteras dock)
-Felix Chili con carne (god t.o.m. kall!)
-Del Monte krossad ananas i juice
-Försvarets ärtsoppa
Har ni tips på fler som är goda varma och godtagbara kalla så är det välkommet, helst med info om vilka matkedjor som säljer dem.
/Jarl
Tycker dock det är tunnt med goda konserver i svenska matbutiker, i England tex kan man köpa allt från chokladsockerkaka ("spounge cake") med sås till "full english breakfast och smarriga currygrytor på konserv. Det finns iofs ändå fler som är hemska, Haggis, spagettiringar i tomatsås, ravioli mfl..
Här är det egentligen bara 4 sorter jag är nöjd med:
-Heinz baked beans. (får kompletteras dock)
-Felix Chili con carne (god t.o.m. kall!)
-Del Monte krossad ananas i juice
-Försvarets ärtsoppa
Har ni tips på fler som är goda varma och godtagbara kalla så är det välkommet, helst med info om vilka matkedjor som säljer dem.
/Jarl