Frysa torkat?

Sigri Sahlin "Torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter" är definitivt den bästa boken på svenska. Den är mycket omfattande och går igenom alla olika livsmedel och hur de ev. skall förbehandlas innan de torkas.
 
KLAGER; sa:
Sigri Sahlin "Torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter" är definitivt den bästa boken på svenska. Den är mycket omfattande och går igenom alla olika livsmedel och hur de ev. skall förbehandlas innan de torkas.

Du har läst Puhonys bok också? För den går också igenom sånt där. Vissa grejer ska t.ex. torkas på hög temperatur (60-70 grader) några timmar, sen lägre (40-45) i 6-7 timmar och slutligen högre igen (60-70) i nån timme.
 
nermander; sa:
Du har läst Puhonys bok också? För den går också igenom sånt där. Vissa grejer ska t.ex. torkas på hög temperatur (60-70 grader) några timmar, sen lägre (40-45) i 6-7 timmar och slutligen högre igen (60-70) i nån timme.

Jag har båda två. Men det räcker ju att konstatera att

Karel Puhonys "Hälsoriktig konservering" täcker "inkokning, inläggning, saftning, jäsning, torkning, insaltning, frysning, rökning" på 224 sidor.

Medan Sigri Sahlins "Torkning av bär, frukt, grönsaker, svamp och örter" ägnar 152 sidor åt bara torkning!
 

Liknande trådar


Vinter i Österrike: 6 höjdpunkter

Upplev ikoniska skidbackar, glaciäräventyr och charmiga byar där alpina traditioner och kulinariska smakupplevelser skapar en unik atmosfär.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg