Mat!!
Mat och vila är viktiga höjdpunkter när man är ute, här får man inte slarva.
Frukost:1. Fullkornsvälling, havregryn och russin. Mycke välling, lite lagomt med gryn (efter behov och tycke) och en halv näve russin. Billigt, halvgott, energirikt.
2. Fullkornsvälling och crunchy. Mycke välling och några nävar av ens favorit crunchy. Godare men dyrare än ovan.
3. För havregryns hatare: Smält en stor klick smör, blanda i havregryn och lite mjöl, runda av med några matskedar socker. Låt det fräsa ihop någon minut. Te och macka kompleterar havrefalaxet. Brukar egentligen käka det här som kvällsmål då den mättar otroligt bra ( kan beropå en väl tilltagen smörklick)dock torde den fungera som frukost oxå. En varning dock riken för smält smör i ryggan på sommaren. Flytande smör/margarin går lika bra.
4.Fruktsoppor, nyponsoppa eller dylikt ihop med smörgåsar.
Är du inte van med välling så köp hem och testa dig fram till en favoritsort. Jag rekomenderar vällingen varmt då den är lättlagad och mycket energirik.
Lunchen ska vara lättlagad eftersom man aldrig vet hurdant vädret blir. Mycke dryck.
1. Pasta med olika såser (snabbmakaroner).
2. Fruktsoppa med smörgås.
3. Snabbris med tonfisk eller torkat kött.
Middagen får gärna ta en stund att tillaga. Dagens näst viktigaste måltid.
1. Gör en gryta av torkade grönsaker och kött/fisk.
2. Potatismos med stekt bacon(stek den redan hemma, låt den torka av på smörpapper så blir den lättare och håller sig längre)
3. Spaghetti med köttfärssås, samma här som ovan, fräs färsen redan hemmavid, torka och krydda.Torkade tomater och lite färskt pressad vitlök gör succe!
4. Tortelini med olika tomatsåser.
Ta gärna med färsk lök, vitlök och citron, detförgyller väsentligt. Numera finns det vin på 20 cl. pappers- förpackningar.
Varför inte baka färskt bröd till kvällsfikat? Ett par nävar mjöl lite salt,bakpuver, olja om det finns, blandas ihop med lite vatten. Degen ska vara riktigt kladdig när den är klar. Bör helst gräddas i en teflonstekpanna eller kastrull. Gräddningstidenn varierar beroende på brödets tjocklek, men räkna med ca: 20 min.
Bon apeti`t Jukka