Export av brytpunkter från Fugawi i RIK-format t iQue

Jag har faktiskt aldrig orienterat på Öland. Däremot på Gotland, vilket till vissa delar låter ungefär som det du beskriver.

Massor med små detaljer, men ingenting att riktigt ta på.

Anders
 
Hans och Greta!

jonasolof; sa:
det är mycket dåligt med landmärken och att jag då jag fann stället hade gått i två timmar genom täta buskage och snårig lövskog Terrängen i Mittlandsskogen är mycket speciell. Det finns inga höjdskillnader, bäckar eller andra bra hållpunkter förutom gamla stenmurar. Jag känner högst kompetenta lantbrukare som gått vilse i sina egna marker därute i sökandet efter förrymda kvigor. En fick vänta till molnen lättade och månen kom upp för att kunna orientera sig i en bestämd rikting. Det är en skog som folk inte ger sig in i eftersom det är så svårt att hålla orienteringen. Det är också en topografi och typ av skog som knappast förekommer på andra platser i Sverige - "Europas största lövskog" om det nu är sant. I sjäva verket är det mesta igenväxta betesmarker.
Tänk det måste vara den skogen som Bröderna Grimm beskrev i sagan om Hans och Greta! Och de stackarna (Hans o Greta) hade bara kiselstenar att orientera tillbaka efter..

jonasolof; sa:
Jag får väl bjuda in en van orienterare som apersson850 för att en sakkunnig bedömning. Anders, du är välkommen.

Ja det är ju viktigt att ha en opartisk och neutral bedömare med! Tillsammans har herrarna Lönnroth o Persson nu skrivit ca 2000 inlägg i forumet, i stort sett alla har handlat om Garmins produkter och har jag räknat rätt äger herrarna tillsammans minst sex GPS:er från Garmin plus allsköns kartmjukvara! Ser fram mot Jonas o Anders redovisning. En ny klassiker på gång? Anders, Jonas o häxan och så Garmin som kommer och reder upp alltihopa!!!
[Ändrat av larlil 2004-08-05 kl 17:09]
 
Hej Lars

Jag äger faktiskt fler Magellan GPS än Garmin

Nav 6000
Nav 6510
Sportrak pro

vs

iQue 3600
CX 12

Dessutom Emtac BT GPS. Jag uppskattar Magellan mycket för deras high end kvalitet. För övrigt talade jag i dag med en hundförarpolis. Dom får ut Magellan Meridian Gold med Gröna Kartan plus flera andra kartor som inte är publika. Gröna kartan på Magellan kan bli mycket intressant.

Dock, i den terräng jag beskrivit ovan är gröna kartan av noll och intet värde.
 
Re: Hans och Greta!

larlil; sa:
Tillsammans har herrarna Lönnroth o Persson nu skrivit ca 2000 inlägg i forumet, i stort sett alla har handlat om Garmins produkter och har jag räknat rätt äger herrarna tillsammans minst sex GPS:er från Garmin plus allsköns kartmjukvara! [Ändrat av larlil 2004-08-05 kl 17:09]
Avundsjukan lyser igenom, trots att du inte kan räkna rätt, Lars.
Bäst du kommer med ut i skogen, du också. Jag lovar att du åtminstone ska få titta på alla dessa Garmin, så länge du inte rör vid någon av dem.

Anders
 
Re: Re: Hans och Greta!

apersson850; sa:
larlil; sa:
Tillsammans har herrarna Lönnroth o Persson nu skrivit ca 2000 inlägg i forumet, i stort sett alla har handlat om Garmins produkter och har jag räknat rätt äger herrarna tillsammans minst sex GPS:er från Garmin plus allsköns kartmjukvara! [Ändrat av larlil 2004-08-05 kl 17:09]
du inte kan räkna rätt, Lars.

Anders

Här finns ju chansen att reda ut det Anders! Jonas tydliga redovisning plus ? . Vilka Gps- produkter från Garmin disponerar du Anders? (Hårdvara plus mjukvara.) Och hur kommer det sig? Jag tror det är av stort intresse för att kunna bedöma kvaliteten, ur konsumentperspektiv, i inläggen från Er nämligen. Såvitt jag kan se är Jonas till att börja med ingen hobbyanvändare i största allmänhet.
 
Hobby är just vad det är, definierat av att man lägger ned mer tid och pengar på utrustning än vad som är motiverat av den nytta man kan ha av grejorna. Hobbyn rymmer också ett tekniskt intresse av hur gejorna fungerar.

Man kan ha som intresse av att lyssna till musik. Andra kan ha som intresse att specialisera sig på ett visst slag av musik. Anders är en bra och uppskattad specialist på Garmin. Anders och jag är dessutom skyldiga till ca 3000 inlägg var på iQueforum på pdastreet.com

När nu Magellan kommer med möjlighet att ladda ned svenska kartor tror jag intresset för detta märke kommer att öka. Vad gäller importören så är väl Axhedehansson och Sportmanship ungefär lika (lite) uppskattade.

För att någonting ska nå "rangen" av hobbyobjekt måste det gå att experimentera med utrustningen. Den möjligheten har Garmin gett, med eller mot sin vilja. Magellan verkar ha förstått det mer och mer, men jag är ändå inte säker på att det franska moderbolaget Thales direktörer förmår tolka marknaden rätt i detta speciella avseende.

Nu skippar jag min iQue och ger mig ut på sjön med min gamla Magellan Nav6000. Ha en trevlig dag.
 
Stackars lille förvirrade Lars! Nog borde du väl ha kunnat förstå detta redan. Det finns ju gott om inlägg att läsa i, så någon brist på information finns väl knappast?

Men nu ska jag ta det långsamt. Jag har två stycken Garmin:

eTrex Vista.
iQue 3600.

Det var väl enkelt? För säkerhets skull kan jag summera åt dig. Det blir två (2).

Sen vet jag inte vad du refererar till när du undrar "Hur det kan komma sig"? Såvida du inte brukar stjäla det du vill ha, beror det naturligtvis på samma sak som för alla övriga ägodelar: Jag har köpt dem.

Att det blev just de modellerna berodde på olika saker. Vistan köpte jag för att jag ville ha en liten och smidig mottagare, som kunde ladda in kartor. Då var det den minsta som fanns, med de egenskaper jag önskade.
iQue köpte jag för att min tidigare PDA inte längre klarade av vad jag nu vill göra, samt att jag ville gärna ha en navigator, som fungerade bättre i bilen än vad en Vista gör. Två flugor i en smäll, till ett vettigt pris. Fanns ingen annan med de egenskaperna.

Alltså blir resultatet så här:
Jonas två (2) stycken Garmin.
Jag två (2) stycken Garmin.
Lars, om du har problem att summera, blir det tillsammans fyra (4).

Anders
 
Amatörer som ger råd till andra amatörer?

jonasolof; sa:
Anders är en bra och uppskattad specialist på Garmin. Anders och jag är dessutom skyldiga till ca 3000 inlägg var på iQueforum på pdastreet.com
Jo jag har noterat de tusentals inläggen på iQueforumet också som herrarna bidragit med. Och jag noterar Anders kommentarer här men väljer att inte kommentera dem. Och jag har noterat hur den ena av er frågar om någon detalj i något program eller Garmin-produkt och den andra svarar osv. i all oändlighet. För mig blir Ert beteende märkligt och syftet helt obegripligt. Vore det inte bättre att ni mailade till varandra istället i dessa frågor?
 
Jag hade litet svårt att förstå vart du ville komma men det klarnade sedan jag tagit del av dina inlägg i andra forum, bl a:

"Det är mycket spännande, intressant, lärorikt och nästan lite skrämmande att ge sig in i ex.vis GPS-forumet på Utsidan och ha åsikter om prissättning, kvalite eller föra andra produkter på tal om det där dominerande ämnet: GARMIN. Där finns en rätt stötande blandning av personer som i en del fall kraftigt gått i varumärkesfällan och nästan identifierar sig med varumärket- blandat med ett antal som kraftigt underblåser den med uttryck som "och det tycker jag är billigt" i kommentar till någon svindyr produkt i anslutning till Garmin och som på något sätt är insyltad i näringskedjan runt Garmin. Har ibland lekt med tanken att ex.vis starta en tävling med titeln GPS-forumets "Farbror Bosse" (Ni minns väl den sliskige scoutledaren i Lorry), med några Magellan GPS i pris!, till de som röstar på " rätt personer", alltså de som utger sig för att vara forumets "kompisar" och på kompisvis ger råd men samtidigt är insyltad i branchen på det ena eller andra sättet. Finns många exempel, men här är ett om Ni läser inläggen i tråden: http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=24828&pagenumber=1"

Tja, det står dig väl fritt att tycka vad du vill.
 
Re: Amatörer som ger råd till andra amatörer?

larlil; sa:
Och jag noterar Anders kommentarer här men väljer att inte kommentera dem.
Tycker jag verkar förståndigt av dig. Det råkade ju vara sanning, vilket inte verkar vara något som du begriper dig på. Fast underligt är det, att du inte har någon kommentar, med tanke på hur intresserad du var nyss av att få veta hur många GPS jag har köpt.
Och jag har noterat hur den ena av er frågar om någon detalj i något program eller Garmin-produkt och den andra svarar osv. i all oändlighet. För mig blir Ert beteende märkligt och syftet helt obegripligt.
Jaså, är det märkligt? Låt mig försöka förklara, så att lille Lars kanske förstår.

Någon vet inte hur han ska göra.
Han ställer en fråga.
Någon annan vet hur man gör.
Han ger ett svar.

Anledningen till att göra det i ett forum, som detta, är naturligtvis att sannolikheten är stor att fler personer kan få idéer eller ha synpunkter på vad nu frågan handlade om.
Detta är alltså syftet.
Angående "märkligt beteende" ligger du själv så mycket högre på listan, att jag inte har något att tillföra i den saken.
Vore det inte bättre att ni mailade till varandra istället i dessa frågor?
Det är en fråga, som man verkligen kan ställa sig när det gäller dina inlägg, Lars!

Anders
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
SamiHuutoniemi App med bra export av karta med GPS-spår Navigering 1
Grusbus GPS V MapSource CS v6: export - editera - import. Hur? Navigering 7
niking Tidsformatproblem i Fugawi-export Navigering 3
rojo Ozi explorer: export av trackfil i shapeformat Navigering 0
niking Importera brytpunkter i txt-format till fugawi? Navigering 4
Brune Fugawi 3 med USB Navigering 1
Markus1980 överförning fugawi(pc) fugawi imap(Ipad) Navigering 4
bean2 "Kurs upp" i Fugawi 4.5?? Navigering 4
Nils_G Rutt fil från Fugawi till OziExplorerCE Navigering 6
avslLM Fugawi för PDA utgår? Navigering 5
trebh Fugawi Navigering 1
Sjoco Fugawi Navigering 1
Sjoco Fugawi Navigering 6
niking Färdspår från Magellan Explorist XL till Fugawi Navigering 1
löven Fugawi Navigering 2
opel Fugawi Navigering 5
soltek Ny betaversion av Fugawi Navigering 0
PerV mio A 701-fugawi Navigering 0
niking Överföra från Fugawi 3 till Explorist XL Navigering 5
jörgen-1909 Import färdspår till Fugawi... Navigering 2
soltek Fugawi ny Betaversion med Stöd För Google Earth Navigering 1
greenjuice Fugawi & Oziexplorer? Navigering 17
mrT Fugawi eller dyl. i en Mio 268+ Navigering 12
radiator Hur överföra sjökort från Fugawi till Garmin 276C? Navigering 10
zephyr 60CSx + Friluftkartan Pro + Fugawi ?? Navigering 4
norddal GPS:en funkar inte i Fugawi Navigering 5
Krux Fugawi 3 vs Fugawi 4 Navigering 1
Paltkungen RIK-Fugawi-Ozi-OziCE? Navigering 6
soltek Ny version av Fugawi Navigering 1
1145 Överföring av data Mapsource-Fugawi 3 Navigering 3
bwho Magellan Explorist vs Fugawi Navigering 2
Mackan2 Kommunikation Fugawi-Garmin Navigering 4
åsberg Överföra spår från Fugawi till Mapsource? Navigering 1
hugbe Garmin och Fugawi som analysverktyg vid orientering Navigering 23
fisherbike Fugawi - problem att hantera .RIK Navigering 3
JanW Fugawi och iPAQ 6515, går de ihop? Navigering 9
bruse Konvertera från Fugawi till MapSource? Navigering 5
tomassan Inpassning av Fugawi-data till OCAD Navigering 11
Store Fugawi Global Navigator 4 – liten rapport Navigering 7
EP Fugawi och GDB filer Navigering 8
Gabe Fugawi-synka till PDA-filstorlek-minneskort Navigering 4
anwic Kartor försvinner i Fugawi Navigering 4
larsgoran Fugawi på Garmin 76 Map/76C/76cs ? Navigering 1
samme83 Fugawi 3 problem Navigering 5
Grappy Hjälp med Fugawi till pocket pc Navigering 3
mekelund Magellan 315 och Fugawi Navigering 0
wellington Fugawi, OziExplorer eller något annat? Navigering 7
Matte14 Garmin USB-stöd i Fugawi? Navigering 1
Loranga Problem med fugawi och Garmin 76 Navigering 4
DTM Fugawi i min PocketPc med .RIK kartor Navigering 5

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg