Som sagt i annan tråd; guinoa- & hirsflingor e suveränt. Kort koktid, mycket näring. I med nötter, ingefära, kanel & kardemumma -- värmer gott. Kör också hårt med nyponpulver (sockerfri) för vitamintillskott. Bonus: lönnsirap! I plastflaska, så klart.
Favoritmat året runt:
1 dl. ris (helst basmati) + 1 dl röda linser + 4 dl vatten. Under tiden som det kokar upp hackar jag en halv rödlök och slänger i. Hackar en vitlöksklyfta som också åker i. Vid det laget så småkokar det, och det låter jag göra i 10 minuter. Stänger av brännaren, strör över örtkryddor, nässelpulver (dock inte alla som gillar det men bra som grönsakssubstitut), salt & häller på olivolja. Blandar, låter vila i 5 minuter. Linserna kan bytas ut till nästan vilket protein som helst. Ibland åker det ner lite torkat kött också. Kanske inte den mest bränslesnåla maten, men jag har inte haft så stora problem med att bära det lilla extra bränsle det kostar.
Vad mer? Misosoppa i påse finns i en del häslokoster. Om man är till det japanska.
Lammkorv e aldrig fel! Fast väger såklart.
Tja, det var några tips, hoppas det kan va nåt i vinterkylan..