min packning
Jag skulle aldrig göra en fjortondagarstur i Sarek, förmodligen
inte i svenska fjäll, öht. Min längsta fjälltur någonsin var 14 dagar
och då kunde jag proviantera. Min näst längsta, därtill med tält
hela vägen, var i Norge i juli, 12 dagar, och då hade
jag lite drygt 17 kg vid starten och mat för 11 dagar.
Jag köpte på mig en dags proviant på en hytte, inget
vidare.
Jag kan klara en fjortondagarstur med 19 kg; jag skulle kunna kapa
kanske ett kilo med en UL ryggsäck, men jag vet inte om sådana
är bra för ryggen. Jag har också svårt att överge värmen
i ett riktigt tält.
Nästa sommar skulle jag vilja göra en riktigt lång tur i
Pyreneerna (om inte vissa människor dör olägligt).
Hela huvudkedjan vore 35 dagar, tar man bort en del
uppreningar och/eller transport, blir det kanske fyra
veckor. Då måste jag proviantera och vis av erfarenheten bör
jag ha med gas till ALLA fria övernattningar. Senast
i Pyreneerna 2001
var det 10 nätter av 18. Senast i Alperna 2003 var det 11 nätter av
17 och jag lutar nu åt fri övernattning 2 nätter av 3.
Frågan
är också om inte matportionerna borde ökas på till
över 7 hg, kanske 750 gram, att jämföra med nuvarande
660, i kcal 4-500 mer. 8 större eller 10 mindre
är ungefär vad jag grubblar över. Stegjärn tillkommer,
kartor för hela turen väger 8 hg. Vågar knappt addera,
men folk som gått från kust tilll kust säger att 18 kg
klarar man sig ledigt under.
il C.