Frystorkning ger vad jag förstått en del fördelar jämfört med vanlig torkning, framförallt när det gäller strukturen hos maten.
Mat som torkas på vanligt sätt skrumpnar ju ihop väldigt mycket, men om jag inte missupfattat det hela så innebär frystorkning att maten behåller sin ursprungliga form (eftersom vattnet i den frusna maten går direkt från fast form till gasform).
Det gör då också att rekonstitutionen går lättare eftersom maten så att säga är mer "porös" är vanlig torkad mat.
Frystorkning funkar ju också med livsmedel som blir förstörda väldigt fort (läs: på några timmar) i rumstemperatur.
Mat som torkas på vanligt sätt skrumpnar ju ihop väldigt mycket, men om jag inte missupfattat det hela så innebär frystorkning att maten behåller sin ursprungliga form (eftersom vattnet i den frusna maten går direkt från fast form till gasform).
Det gör då också att rekonstitutionen går lättare eftersom maten så att säga är mer "porös" är vanlig torkad mat.
Frystorkning funkar ju också med livsmedel som blir förstörda väldigt fort (läs: på några timmar) i rumstemperatur.