slamkrypare där!
Du missade den e u goda sprängörten.....
Du missade den e u goda sprängörten.....
Ett litet förslag på en 3-rätters under överlevnad
Förrätt
Myror a la naturelle eller rostad rot från bredkaveldun
Huvudrätt
Skogsgryta (gjord på finhackad vassrot, tuschlav, stensöta, krydda gärna med svamp enbär eller andra smakrika växter).
Efterrätt
Bär, supergott om man utnyttjar nödransonens choklad att doppa bären i
Som dryck till samtliga rätter så är friskt vatten med lite stensöta i (ger lite syrligare smak)
Släng in en fisk till huvudrätten som de kan tillaga i jordugn eller lax som spänns upp mot elden. Ben och rester kokas till en god buljong som intas som kvällsfika.
Hasselnötter och Ekollon. Nypon?
Kaveldun är väl ätbar hela den, även stam och rot (märgen).
valdemar
Jösses, Mattias! Vilken suverän artikel!