Bli "duktig" så snabbt som möjligt

Penkis> Inomhusklättring är ett relativt nytt fenomen. Folk hade klättrat i ganska många deccenier utan att börja inomhus.

Hur tror du man gjorde då?


kör hårt!
 
Skit i inomhusklättringen! Det är lika meningsfullt att dra i plast som att dra i skivstänger och hantlar.

Topprepa, bouldra, tradklättra - vad du vill! Gå med i din lokala klätterklubb - kolla på klätterfilmer, läs klätterböcker, kolla på youtube. Men klättra framför allt. En liten grej med filmer, böcker och youtube: en del av materialet är gammalt, annat kanske gäller för utländsk praktisk... Youtube är full av dårar som skall visa säkringsteknik - som är direkt livsfarlig. Men det finns kvalitet!

Utomhuskurs kan då gå som absolut nybörjare! Men kolla upp med kursarrangören om du skall ha viss egen utrustning.
 
Utmärkt tips till den som nyligen börjat klättra och önskar att bli duktig snabbt, verkligen.

Ja, vill man klättra i berg så skall det klättras i berg. Att rekommendera inomhusklättring som ett substitut till bergsklättring är som att rekommendera köra motorbåt som ett substitut till att segla.
 
ja, vill man klättra i berg så skall det klättras i berg. Att rekommendera inomhusklättring som ett substitut till bergsklättring är som att rekommendera köra motorbåt som ett substitut till att segla.

word :D

(även om kanske liiiite av tekniken man lär sig inne kan appliceras på den eftertraktade stenen)
 
Trådskaparen ville förbättra greppet och det kan man absolut göra inne. Övervinna vissa mentala hinder också. Som jag antydde i mitt förra inlägg är jag helt enig. Det som finns i bergen finns inte inne. Det märker man på första utomhusturen.
 
Vill man bli stark kan man självklart - med fördel - kombinera både inne- och uteklättring. Klättra ute så fort klipporna är torra och öka styrka eller pump inne när det är för blött.

Medan vi andra blir starka inomhus går det naturligtvis bra att sitta och gnälla på internet och vänta på att det ska bli tillräckligt vart för att fika på Häggsta också. :)
 
Jädra sportfåne, det är väl det du gör nu. Har du inte kommit dig ut ännu?

(Snälla allmänheten, anmäl mig inte till moderatorerna, jag är Eriks vän - eller åtminstone är han min kompis, och jag menar inget illa.)
 
Jädra sportfåne, det är väl det du gör nu. Har du inte kommit dig ut ännu?

(Snälla allmänheten, anmäl mig inte till moderatorerna, jag är Eriks vän - eller åtminstone är han min kompis, och jag menar inget illa.)

Jag är djupt besviken över ditt ironiserande sportklättrar-förakt.
Jag trodde du var en riktigt trad-rebell..

Det bor nog en liten sportfjant långt inne i dig med!
 
Hahaha!

Underbart avancerad forum-karate på gång nu! Kan jag hoppa på dig hur som helst nu bara jag skriver att vi är vänner IRL? Detta öppnar ju upp för ett helt nytt, hårdare diskuterande, som till exempel:

Jag var ute och borstade block i januari i minus tio när du satt och smörjde upp dina kammar och tittade på McLeod-filmer din strumpklättrande kilkramare!

(Obs, jag känner Mezzner privat och har till och med varit hemma hos honom och menar inget illa!)
 

Liknande trådar