Vilket trams...
Om du hade läst och förstått mitt inlägg så skriver jag där klart och tydligt att jag blir sjuk av syntetiskt glutatmat.Jag har alltså inte refererat till något som någon annan skrivit. Detta att bli riktigt sjuk av det här giftet är jag ju inte heller på något sätt ensam om.
Vad får dig att tro att jag skulle hitta på detta?
Du skriver en massa skitsnack att jag skulle basera min kommentar på vad någon tidning som du löjligt nog benämner "aftonhoran" skrivit.
Tror du att jag inte vet att det finns naturligt i vissa naturliga födoämnen? , detta dock i MYCKET liten mängd.Du skriver att om man kokar morötter och lök och reducerar detta så får man fram glutamat,detta är helt riktigt men inte på långa vägar lika koncentrerat som artificiellt natriumglutamat.
Du påstår dig vara kunnig inom ämnet och då tycker jag att det är skrattretande och det borde vara någon jävla måtta på dina okunniga kommentarer.
Charlotte Erlandsson-Albertsson är proffessor i medicinsk och fysologisk kemi vid Lunds universitet och jag skulle tro att hon är något mer insatt än dig i ämnet....
http://www.erlanson-albertsson.se/index.html
Läs och lär vad hon skriver om detta.
Här finns en artikel för dom som gillar att läsa i det formatet där hon kortfattat beskriver problemet.
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/glutamat-kan-ge-fetma-och-migran(916547).gm
Superenduro...du tycker också förstås att det är jävligt löjligt att jag två gånger hamnat på sjukhus
avsvimmad och med förmodad hjärtattack???
Detta efter besök på just kinarestauranger!!!
Jag väger 80 kg och är 176 lång och är vältränad och blev helt utslagen av detta nervgift.
Läkarna förstod direkt vad som var felet när jag berättade att jag varit ute och ätit kinamat.
De kunde också konstatera att mitt hjärta var i synnerligen bra kondition och att något hjärtfel inte förekom ,detta trots att symtomen jag fick av glutamatet var väldigt likt en hjärtattack.
Superenduro: Sätt dig in i ämnet innan du kommer med jävligt löjliga inlägg som bara bevisar din okunnighet.
Till er andra undvik detta obehagliga ämne så mycket det bara går...
Att kalla det för nervgift är jävligt löjligt, Japanerna som har generellt sätt mycket bättre hälsa än västerlännigar trots hårdare tempo i skola och arbetsliv använder otroligt mycket MSG i sin matlagning "sök på Ajinomoto" (Kineserna använder också väldigt mycke glutamat i sin kost.
Glutamat finns naturligt i nästan alla grönsaker, kokar du morötter och lök och reducerar får du hög koncentration av glutamat, därför använder man det när man kokar buljong.
Jästextrakt/MSG monosodiumglutamat innehåller glutaminsyra och kommer mest från jästa sockerbetor.
Tro inte på allt du läst om Chinese Restaurant Syndrome, synnerligen inte det som stått i Aftonhoran....
Om du vill sätta dig in i ämnet och från det bilda dig en egen uppfattning:
Since the first report of the so-called Chinese restaurant syndrome 40 years ago, clinical trials have failed to identify a consistent relationship between the consumption of MSG and the constellation of symptoms that comprise the syndrome. Furthermore, MSG has been described as a trigger for asthma and migraine headache exacerbations, but there are no consistent data to support this relationship. Although there have been reports of an MSG-sensitive subset of the population, this has not been demonstrated in placebo-controlled trials.
http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/130/4/1058S
PS
Visst är det bäst att äta hemlagad nyttig mat utan tillsatser och andra konstigheter, men någon jävla måtta med kvällstidningsjournalistikens genomslagskraft måste det vara, dom är mest okunniga journalister som sitter och plankar texter för att skapa sensation och sälja lösnummer.
De gånger de skrivit om det ämne jag är verksam/kunnig inom så är det skrattretande hur mycket stolligheter dom skriver om det.
Om du hade läst och förstått mitt inlägg så skriver jag där klart och tydligt att jag blir sjuk av syntetiskt glutatmat.Jag har alltså inte refererat till något som någon annan skrivit. Detta att bli riktigt sjuk av det här giftet är jag ju inte heller på något sätt ensam om.
Vad får dig att tro att jag skulle hitta på detta?
Du skriver en massa skitsnack att jag skulle basera min kommentar på vad någon tidning som du löjligt nog benämner "aftonhoran" skrivit.
Tror du att jag inte vet att det finns naturligt i vissa naturliga födoämnen? , detta dock i MYCKET liten mängd.Du skriver att om man kokar morötter och lök och reducerar detta så får man fram glutamat,detta är helt riktigt men inte på långa vägar lika koncentrerat som artificiellt natriumglutamat.
Du påstår dig vara kunnig inom ämnet och då tycker jag att det är skrattretande och det borde vara någon jävla måtta på dina okunniga kommentarer.
Charlotte Erlandsson-Albertsson är proffessor i medicinsk och fysologisk kemi vid Lunds universitet och jag skulle tro att hon är något mer insatt än dig i ämnet....
http://www.erlanson-albertsson.se/index.html
Läs och lär vad hon skriver om detta.
Här finns en artikel för dom som gillar att läsa i det formatet där hon kortfattat beskriver problemet.
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/glutamat-kan-ge-fetma-och-migran(916547).gm
Superenduro...du tycker också förstås att det är jävligt löjligt att jag två gånger hamnat på sjukhus
avsvimmad och med förmodad hjärtattack???
Detta efter besök på just kinarestauranger!!!
Jag väger 80 kg och är 176 lång och är vältränad och blev helt utslagen av detta nervgift.
Läkarna förstod direkt vad som var felet när jag berättade att jag varit ute och ätit kinamat.
De kunde också konstatera att mitt hjärta var i synnerligen bra kondition och att något hjärtfel inte förekom ,detta trots att symtomen jag fick av glutamatet var väldigt likt en hjärtattack.
Superenduro: Sätt dig in i ämnet innan du kommer med jävligt löjliga inlägg som bara bevisar din okunnighet.
Till er andra undvik detta obehagliga ämne så mycket det bara går...