En gammal brödgoding
En gammal bröd fråga från länge sen, här är ett kul svar
"Finsk efterugnslimpa men inte för nybörjare
Enligt min erfarenhet finns det bara ett bröd man kan använda vid fjällvandring.
Finsk efterungslimpa från Fazer.
OBS!!!! Inte för nybörjare på bröd, ja så står det i varje fall på förpackningen.
Köp en (givetvis den oskivade varianten). Tryck ned den i den fullpackade ryggsäcken, hoppa på den, ja jag ger mig sjutton på att den är användbar i självförsvar mot vilda djur om man är i sådana trakter.
600 gr rågenergi. Om man vill motivera varför man har en dyr kniv så är efterugnslimpans skivning en utmärkt motivering.
Jag har använt den på 14-dagars Sarekturer utan problem (smulning). Eftersom den inte alltid finns hos "brödhandlaren" köper jag i tid och får den färsk och fryser in den (Den är livsfarlig redan då).
Min egen handlare brukar jag ibland be beställa hem inför fjällturer. Annars brukar ibland Coop Forum ha osv.
Prova detta karaktärsdanande bröd ( 5 miljoner finnar har inte fel, den ger SISU).
Lycka till säger
Björn som snart köper ut lite limpa "