Färskt Bröd i terrängen
Med spritkök blir du nog lite ledsen på tids och bränsleåtgång! Jag har prövat "bakugn" och "pannbröd" samt "pinnbröd". Har övergått till eldgropsbröd.
Elda i en rotfri grop - vått och stensatt - tills dess du har värmt jorden tillräckligt och har en bra hög med glöd. Raka ihop glöden, lägg ner ett par av sidostenarna och ställ ner din kastrull med lock på som innehåller jäst deg, alt deg med bakpulver, alt surdeg. Ös igen gropen med jord och gå på en fin promenad, lagom lång tid för degvikten, oftast mer än 40 minuter.
Gräv upp och servera nybryggt kaffe alt te till! Ljuvligt.
Go tur!
Johan K
Med spritkök blir du nog lite ledsen på tids och bränsleåtgång! Jag har prövat "bakugn" och "pannbröd" samt "pinnbröd". Har övergått till eldgropsbröd.
Elda i en rotfri grop - vått och stensatt - tills dess du har värmt jorden tillräckligt och har en bra hög med glöd. Raka ihop glöden, lägg ner ett par av sidostenarna och ställ ner din kastrull med lock på som innehåller jäst deg, alt deg med bakpulver, alt surdeg. Ös igen gropen med jord och gå på en fin promenad, lagom lång tid för degvikten, oftast mer än 40 minuter.
Gräv upp och servera nybryggt kaffe alt te till! Ljuvligt.
Go tur!
Johan K