Baka bröd i ett trangia

Trangias brödbakarugn har en järntratt som skall fördela värmen jämt i mitten, under lock. E u slutade produktionen på grund av för låg försäljning och att ugnen var lätt att skada vid bärning. Material i övrigt är aluminium.
 
Som en liten avstickare bara. För alla men framförallt till ultravikt-jägaren!
Sugen på sockerkaka elr annat bakverk när ni e ute utan kök?
Blanda torringredienserna hemma (Som vanligt för en erfaren) o ta med yxan o citrusfrukt istället för kök. Gröp ur frukten, rör ihopa degen o häll i skalet. (For dummies) " Skär ett lock i frukten!
Ställ sedan frukten i en glödhög o vänta.
Bon apitite! :)

Ett nät apelsiner och en yxa är inte ultralätt i min bok, men det låter annars trevligt!
 
Bifogar några bilder från sockerkaksbaket häromdagen. Aldrig gräddat bröd med detta system, bara "grillat" pinnbröd innan men skall definitivt testa att köra ett bröd också. Här har vi ju fuskat vid en färdig eldstad, men motsvarande har vi gjort över Trangiaköket med likvärdigt resultat.
 

Bilagor

  • CAM00104.jpg
    CAM00104.jpg
    72.5 KB · Visningar: 844
  • CAM00103.jpg
    CAM00103.jpg
    104.1 KB · Visningar: 756
  • CAM00107.jpg
    CAM00107.jpg
    86.9 KB · Visningar: 909

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg