Grattis till ett bra köp.
Du kommer att upptäcka att det svåraste är att elda rätt. Du kommer säkert på det själv, men jag kan tala om hur jag brukar göra. Jag brukar klyva vedträna till ganska små pinnar ca 3cm för "temperaturregleringen" och sedan ha större för "grundvärmen".
Elda lite mer på en sida så du kan flytta det som är färdigstekt till den kallare delen. Stek i olja, tål värme bättre än smör.
Precis som du tänkt så blir renskav bra med svamp, lök, soja, creme fr. allt enligt tycke och smak. Ät gärna i pitabröd.
Paella. Sök reda på ett recept och anpassa lite. Du kan t.ex inte hälla på all vätska på riset på en gång, det ryms inte i Muurikkan, utan häll på lite åt gången.
Hamburgare. Värm brödet på sidorna. Stekt lök.
Pannkaka, behövs inte tjockare smet än hemma. Blanda i en PET-flaska hemma. Elda inte så hårt, stek i smör.
Pommes går bra att göra från frysdiskpåse, vänd ganska ofta. Tyvärr är Muurikkan då upptagen så kötträtten kanske man kan grilla eller så tar man en tunn köttbit som lövbiff som steks snabbt. Även såna hackmörade köttbitar från frysdisken går bra. Med beasås och/eller kryddsmör.
Det går även att göra bakad potatis i folie vid elden.
Steka bacon och äggröra. Eller röra ihop allting till en omelett.
Dom flesta wokrätter går bra. Fläskfilé, lök, bambuskott, soja, mm.
Har gjort det mesta utom soppa på min...
Smaklig måltid
/Ulf