Vilket är det bästa mjuka brödet att ha med på en veckolång fjällvandring?
Variablerna att ta hänsyn till är:
Vikt
Energi
Annat nyttigt innehåll: det kan t ex vara bra om det finns fibrer i bröd!
Hållbarhet
Smak
Min klassiker på fjällvandring har alltid varit Lingongrova. Tills jag först efter många år kikade på innehållsförteckningen och upptäckte att Lingongrova inte alls är grovt som namnet antyder, utan ljust vetebröd färgat mörkt.
Danskt rågbröd med lång hållbarhet skulle kunna vara ett alternativ. Det känns kraftigt. Men jag är osäker: Innebär tung vikt verkligen att det är innehållsrikt? Eller innebär det snarare att det innehåller mycket vätska?
Jag kör med Lingongrova och tubost. Funger bra som komplement till havregrynsgröten på morgonen. Under v30 åt jag Fazers runda små bröd som komplement till lunchen. Den "bör man" ha ngt pålägg på, annars blir det torrt.
Det här med socker...ja, så är det. Jag tänker inte på det, utan äter mina mackor och är redo för dagen.