Bästa friluftsskeden?

Jag lade till AKUT i min inköpslista förutom RÖRT (som jag skrev om för några timmar sidan) vid nästa IKEA besök. 5 kronor är inte så mycket att knussla över.

Jag har cykelavstånd till IKEA.

Per


Nu har jag varit på IKEA
Träskeden http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40278468/ var alldeles för tjock för att någon ska kunna stoppa in den i munnen

Plastskeden AKUT http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20239425/?query=AKUT+Köksredskap+3+delar är för stor för min mun men ”stekspaden” kanske är användbar.

Hur kan 3 bestick (AKUT) kosta 5 kronor tillsammans, varav 1 krona är moms? Och ”Made in Sweden” enligt etiketten.

Per
 
En för mig, i köket totalt värdelös och obrukbar träslev (rätta mig gärna om jag har fel) fick med hjälp av en skedkniv nytt liv som en perfekt sked att röra i, och äta med ur "norgepåsarna" Det går till och med att äta soppa med den nu. På den tredje bilden är en hopfällbar sked inköpt på XXL Sport, som i hopfällt läge får plats inuti pottan på mitt Minitrangia. Väldigt minimalistisk mao.
 

Bilagor

  • Foto0219.jpg
    Foto0219.jpg
    71.5 KB · Visningar: 1,392
  • Foto0220.jpg
    Foto0220.jpg
    56.4 KB · Visningar: 1,316
  • Foto0221.jpg
    Foto0221.jpg
    89.4 KB · Visningar: 1,349
Sveico sked

Jag tänkte att denna tråd var nått för mig :)

Jag har en sked som köptes på ICA i Sveg för kanske 7 års sen. Det står Sveico Design Jesper Ståhl, Made in Sweden. på den. Den är ca 21 cm lång och är gjord i plast (har använt mycket teflon kastuller). Den är lagom stor att använda till matlagning och precis lagom för mig att äta med, ger ganska stor tuggor som jag gillar. Den har ett bra djup som får med sig tillräckligt mycke soppa i varje tugga. Är lite spetsigare i framkant så inget går förlorat i kastrullkanten heller. Den är perfekt för mig :)
Skulle tro att det är denna: http://www.orthexgroup.se/products/kitchentaste/koka-och-steka/ovus-liten-sked
 
Jag använder jetboils jet set sked. De övriga delarna i det kittet ligger oftast hemma.
Skedens form är bra att komma åt i en gryta med och jag har inte några klagomål vad gäller storleken.
Obs att den kanske inte tål stekvärme. Jag har inga problem men jag har råkat smälta toppen på gaffelns tänder.
 
Adventure food sked

Efter mycket letade har jag hittat en sked om verkar vara lika lång som Sea to Summit long, Optimus titan sked lång, och Esbit titan som någon hade hittat, men där den biten av skeden man stoppar in i munnen är som en normal sked man har hemma i köket. Och nog i rostfritt stål som trådskaparen önskade

Adventure food http://www.bergfreunde.se/adventure-food-sked/ men dom verkar inte ligga i Sverige för dom anger priset i Euro och telefon numret börjar med +49


Ett ställe till http://malmooutdoor.se/talta-ata-so...-med-matt-for-adventure-food?trackID=15404760


Här har dom ingen bild http://outdoorkungen.com/produkt/extra-lang-sked-med-matt-for-adventure-food/

Någon som provat?

När jag var på fina affären idag fick jag en ide’ (kanske stollig)

Skarva en ”vanlig sked” från Sea to Summit http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=SEA2SUMMITALPHALIGHTCUTLERYSET3PCS

Med skaftet från en från Sea to Summit long http://www.naturkompaniet.se/sea-to-summit-alpha-long-spoon

Ungefär som jag gjort på min grillgaffel, fast där ville jag korta den så att den skulle rymmas i min packning, Aluminium är lättbearbetat till skillnad mot rostfritt stål

se bild nedan


Per
 

Bilagor

  • grillgaffel_3_test2.jpg
    grillgaffel_3_test2.jpg
    46.5 KB · Visningar: 1,296
Alla ni med metallbestick, är ni inte rädda att skrapa sönder teflonbeläggningen i kastruller? Eller om det inte är teflon/annan beläggning, att skrapa upp aluminium? Det torde vara än värre än teflon och liknande... Eller kör ni med titan/RF-kastruller?!

Jag har alu-kastrull med teflon-liknande beläggning och använder en plast "spork".
 
Alla ni med metallbestick, är ni inte rädda att skrapa sönder teflonbeläggningen i kastruller? Eller om det inte är teflon/annan beläggning, att skrapa upp aluminium? Det torde vara än värre än teflon och liknande... Eller kör ni med titan/RF-kastruller?!

Jag har alu-kastrull med teflon-liknande beläggning och använder en plast "spork".

Till att röra i grytan använder jag en slev i melamin plast från danska Rosti i minsta storlek som tål värme (vikt ca 20g och 20 cm lång). Slevens form med en lite planare yta framtil är effektiv för att röra i botten på grytan.
Alla mina grytor är i obelagd aluminium som tål både omrörning och ovarsam disk;)
 
Halaj!

Metall på non-stick är ett big no-no. Men det vet väl de flesta.

Jag har ett gammalt bestickset jag köpte för kanske 25 år sedan. Långt innan NK, och XXL fanns. Så i nån butik liknande intersport eller stadium, som fanns då.

Aldrig reflektat över det. Men blev jättepaff när jag fultankade ner okänd soldat, svartvit finsk film från 1955, och såg att de hade precis samma bestickset som jag har!

//T
 

Bilagor

  • bestick I.jpg
    bestick I.jpg
    23.7 KB · Visningar: 1,044
  • bestick II.jpg
    bestick II.jpg
    29.8 KB · Visningar: 996
Kapa påsen

Real Turmatspåsarna skär jag av en bit på när maten är färdig. Då funkar det med min plastsked som är 16,5 cm lång.
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg