Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Att vika smörgåspaket
- Trådstartare Nyman
- Start datum
Norsk gren detta, dock ännu inte i OS
Egentligen skall det vara en norrman svarar på detta, för dom är mästare på smörgåspappersvikning. Men med 1½ år i Norge så har jag i alla fall snappat upp grunderna i så kallat "matpakke"-fixande, för det är inte bara vintersport som de är bäst i
I Norge finns det egentligen två skolor för smörgåspappersvikning, dels finns det de som kör med smörgåspapper och de som kör med plastfolie. Plastfolien är ju enklare att fixa och det klarar man till och med som svensk, bara att vika runt. Pappervikning däremot kräver att man har tungan rätt i mun. Ta en lagom stor smörgåspappersbit, inte för stor bara (då får man inte ihop det). Vik ihop över smörgåsarna precis som när du slå in en present, på längden. Sedan kommer det kluriga att liksom få ihop kortsidorna. Det gäller att knyckelvika in det överblivna pappret här (det är därför det är viktigt att inte ha för mycket, men samtidigt inte för lite för då får man ingen stadga), och man kan få träna ett tag innan man får ordning på det, men när det funkar är det hur bra som helst
/Martin
Egentligen skall det vara en norrman svarar på detta, för dom är mästare på smörgåspappersvikning. Men med 1½ år i Norge så har jag i alla fall snappat upp grunderna i så kallat "matpakke"-fixande, för det är inte bara vintersport som de är bäst i
I Norge finns det egentligen två skolor för smörgåspappersvikning, dels finns det de som kör med smörgåspapper och de som kör med plastfolie. Plastfolien är ju enklare att fixa och det klarar man till och med som svensk, bara att vika runt. Pappervikning däremot kräver att man har tungan rätt i mun. Ta en lagom stor smörgåspappersbit, inte för stor bara (då får man inte ihop det). Vik ihop över smörgåsarna precis som när du slå in en present, på längden. Sedan kommer det kluriga att liksom få ihop kortsidorna. Det gäller att knyckelvika in det överblivna pappret här (det är därför det är viktigt att inte ha för mycket, men samtidigt inte för lite för då får man ingen stadga), och man kan få träna ett tag innan man får ordning på det, men när det funkar är det hur bra som helst
/Martin
Inga mellanlager?
Ja mycket kan man börja undra över vid denna tid på dygnet... men i alla fall.
Behövs det inte några "mellanlager" med smörgåspapper eller plast för att förhindra att mackorna fryser ihop till en enda stor Dagobertmacka om det är vinter och kallt... som i Salt Lake City...? Eller fattade jag ingenting av ditt Norgesvar?
/H
(som för övrigt undrar om det inte är dax för curling snart. Konstigt vad man kan få för sig att titta på när det är OS.)
Ja mycket kan man börja undra över vid denna tid på dygnet... men i alla fall.
Behövs det inte några "mellanlager" med smörgåspapper eller plast för att förhindra att mackorna fryser ihop till en enda stor Dagobertmacka om det är vinter och kallt... som i Salt Lake City...? Eller fattade jag ingenting av ditt Norgesvar?
/H
(som för övrigt undrar om det inte är dax för curling snart. Konstigt vad man kan få för sig att titta på när det är OS.)
Smörgåspapper och matpacker
Jag föredrar och gå till slaktern i Danmark och köpa några högt belagda men åter till matpakken, som onekligen är en Norsk paradgren, bland flera.
Smörpapper finns på rulle och i block. Båda sorterna behövs för min metod.
Mellanpapper är viktigt det skall vara större än brödskivorna på både längden och bredden men inte extremt.
Inslagningspappret skall vara så brett som dubbla sammanslagna mackpaketet.
Slå in precsis som en bok, runt, vik in kortsidorna, tryck till med tummen, vik in en gång till och tumma, andra sidan likadant och vik upp. Färdigt!
Misslyckas du så tänk på att övning ger färdighet och var glad att det finns gladpack, men visst är det lite fusk.
Jag förvarar mina matpakker i en fryspåse, 3 liter, med servietter, om jag är på dagsutflyckt, eller veckoända. På veckoövningar ersätts servietten av metervaran, dubbel. Veteraner förvarar mackorna i bleckburk eller aluminiumdosa, det har sina fördelar, norrmän gör det ofta!
Gå så ut och öva inför tv-tittandet. Själv skall jag ut i solen och njuta mitt smörgåspaket.
Go fikapaus
Johan K
[Ändrat av johankse 2002-02-14 kl 09:38]
Jag föredrar och gå till slaktern i Danmark och köpa några högt belagda men åter till matpakken, som onekligen är en Norsk paradgren, bland flera.
Smörpapper finns på rulle och i block. Båda sorterna behövs för min metod.
Mellanpapper är viktigt det skall vara större än brödskivorna på både längden och bredden men inte extremt.
Inslagningspappret skall vara så brett som dubbla sammanslagna mackpaketet.
Slå in precsis som en bok, runt, vik in kortsidorna, tryck till med tummen, vik in en gång till och tumma, andra sidan likadant och vik upp. Färdigt!
Misslyckas du så tänk på att övning ger färdighet och var glad att det finns gladpack, men visst är det lite fusk.
Jag förvarar mina matpakker i en fryspåse, 3 liter, med servietter, om jag är på dagsutflyckt, eller veckoända. På veckoövningar ersätts servietten av metervaran, dubbel. Veteraner förvarar mackorna i bleckburk eller aluminiumdosa, det har sina fördelar, norrmän gör det ofta!
Gå så ut och öva inför tv-tittandet. Själv skall jag ut i solen och njuta mitt smörgåspaket.
Go fikapaus
Johan K
[Ändrat av johankse 2002-02-14 kl 09:38]
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg