• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Att bränna en kropp

Frågeställningen är väl fullt naturlig för en frågvis man, det som oroar mig är forumets stora sakkunskap inom likbrännarbranschen... :)

+1.......

I fiktion bränner de väl ffa kroppen för att den ska vara svår att identifiera direkt (dvs att polisen måste vänta på id via tandkort eller implantat), inte för att skaffa undan kroppen?

I husbränder som rasat i timmar hittar man ju fortfarande kvarlevor...
 
Man behöver inte vara i begravningsentreprenör-världen och det räcker med att steka/grilla ett antal biffar/kotletter för att inse att det kan vara problematiskt att snabbt bli av med kanske 70 kg vattenhaltiga proteiner i en enda tämligen stor klump - en bit nedtappad korv eller kött i grillkolbädden är kvar länge trots den ganska så rejäla hettan och även om kroppen ger ganska stor positiv värmetillskott i det stora hela pga. protein och fettinnehållet så behöver det mycket och het värme utifrån/tillbakastrålat hela tiden innan det sakta försvinner helt och blir aska.