• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Apropå försäkringskassans nya direktiv...

det kan vara effektivt.. men till priset av vad.. eller rättarosagt.. vem?

(ingen direkt fråga till dig Gustav, den är generell)

Det drabbar ju knappast de som röstat på Alliansen, d v s en majoritet av rösterna. Nu har de ju även fått med sig oppossitionen att sparka på de som redan ligger...

Hoppas det blir en nyordning innan politikerföraktet leder till blodsutgjutelse.
 

Jo, men kanske inte för att införa anarki, godtyckeriet var förjävligt redan under sossestyret. Även den absurdaste behovsprövningen är bättre än godtycke, men folk vill ha andra som har det sämre som de får tycka synd om, så att de kan visa att de minsann besitter empatiska egenskaper.

Obstruerar F-kassan för att gå tillbaks till maktförhållandet de hade innan, och är beredda att offra några för det ändamålet borde de radas upp och skjutas.
 
Det finns väldigt mycket som är fel i sjukförsäkringssystemet men det största problemet kommer inte fram och det är försäkringskassans totala rättsröta när dom bedömer "vilken arbetsförmåga du har".
Ni har ingen aning om hur rättslöst det är när försäkringskassan helt enkelt "tycker" att du borde kunna arbeta mer än du gör!
Försäkringskassan har en politisk styrning att hitta så mycket arbetsförmåga som möjligt och betala ut så lite sjukpenning som möjligt. Därför bryter dom fullständigt mot såval lagar som sina egna riktlinjer (jo det är sant!) och gör helt godtyckliga påståenden om din arbetsförmåga.
Sedan börjar det roliga.
Ingen motivering till deras bedömning kan fås trots att det står i lagen.
De har inga försäkringsläkare längre utan bara "rådgivare" så de kan inte anmälas.
Vad dessa rådgivare har sagt dokumenteras inte så de kan inte ifrågasättas.
De struntar helt i vad läkare säger oavsett hur många specialister som uttalar sig.
Tidigare kunde de bara neka dig sjukpenning men nu skall de tvinga dig att gå från deltidsarbete till arbetslös också.

Detta är ingen åsikt utan bitter erfarenhet.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/konsulter-hjalper-sjuka-mot-forsakringskassan-1.999189
 
Jag avvaktar för att se var det landar. Många kommer att få det tufft helt klart.

En sak som är bra med det nya systemet är att pensionerade nu får arbeta lite utan att pensionen minskas.