Jag har blandad egen äggröra på turer baserat på heläggspulver+gräddpulver med lite salt och peppar tillsatt. Tillsätter vatten vid tillagning. Brukar laga på mitt Trangia med gas (rapsolja eller smör för att undvika fastbränning), svag värme och konstant omröring funkar bra. Gott och mättande, gärna med lite skivad ölkorv eller lufttorkad salami till.
Jag har receptet uppskrivet någonstans hemma, kan lägga in det i tråden vid tillälle.
Det här är receptet på äggröra jag testade fram baserat på torrprodukter från Friluftsmat. Egentligen ger det 4 normalportioner, så 2 rejäla energirika portioner när man är hungrig under vandring (motsvarar enligt mina beräkningar en äggröra baserad på 2dl grädde och 6 ägg).:
4 msk gräddpulver
1,85 dl heläggspulver
4,25 dl vatten
salt och peppar
Vispa ut ingredienserna i vattnet, häll i en i välsmord gryta under svag värme och konstant omrörning.
Smaklig måltid