Jag hoppas jag postar denna tråd i rätt kategori, kom inte på någon bättre.
Vi är några killar som planerar en resa till Aconcagua runt årskiftet. Det min fråga berör är mat. Jag har läst att både Chile och Argentina har strikta bestämmelser för införsel av mat och funderade om detta även berör frystorkat?
Finns det någon med erfarenhet som kan besvara denna fråga? Kan det bli problem vid gränspassagen om man har en massa frystorkad mat med sig? Hur ser utbudet ut där nere (Mendoza eller annan plats)? Är det lämpligt att släpa med sig maten från Sverige?
Har även hört talas om att det skulle bli obligatoriskt med guide på berget? Detta har diskuterats i andra trådar men hoppas kunna få en färsk uppgift.
/Daniel
Vi är några killar som planerar en resa till Aconcagua runt årskiftet. Det min fråga berör är mat. Jag har läst att både Chile och Argentina har strikta bestämmelser för införsel av mat och funderade om detta även berör frystorkat?
Finns det någon med erfarenhet som kan besvara denna fråga? Kan det bli problem vid gränspassagen om man har en massa frystorkad mat med sig? Hur ser utbudet ut där nere (Mendoza eller annan plats)? Är det lämpligt att släpa med sig maten från Sverige?
Har även hört talas om att det skulle bli obligatoriskt med guide på berget? Detta har diskuterats i andra trådar men hoppas kunna få en färsk uppgift.
/Daniel