Veckans recept - Vegansk tacogryta
En vegansk tacogryta som kan serveras med nachos eller tortillabröd.
Av: ulindh
När min bror som är vegan skulle följa med och fjällvandra fick jag tänka till lite extra vilken mat jag skulle bjuda på. Den här improviserade enkla rätten blev succé! Fungerar självklart även med torkad köttfärs istället för sojafärs för den som vill det. Rätten är smakrik och mättande. Inskickt av Moa Wall Kubilius.
INGREDIENSER - 2 portioner
5 dl Snabbris
0,5 dl vegansk tacokrydda (en liten påse, finns i mataffären)
2 dl torkad sojafärs
1 påse tomatsoppa (tex Knorr varma koppen)
1 liten torkad lök (hackad)
4 st torkade champinjoner (i tunna skivor)
Salt
Peppar
Gör så här
- Ta med 2 matlådor med lock (eller grytor/matkåsor).
- Lägg i riset i en och övriga ingredienser i den andra.
- Häll på kokande vatten i båda lådorna. Rör om.
- Stäng locken.
- Låt stå 5-10 min. Helst på ett liggunderlag under lite kläder så värmen hålls så bra som möjligt.
- Rör om och fördela ris och tacogryta
Nachos eller tortillabröd fungerar också till.
Maten torkar snabbare med en torkugn från Excalibur, Stöckli, Evemat eller Sedona!