Kolbullar
Här följer ett recept på kolbullar, tillagas helst över öppen eld enkelt och gott att laga.
Av: ulindh
Kolbullar 3 portioner
Kolbullar är något av det enklaste och godaste man kan äta. Godast är om de lagas över öppen eld på en muurikka (stekhäll) men de kan lika gärna lagas på ett friluftskök.
INGREDIENSER
400 gram rimmat fläsk i tärningar
Smet
2 dl vetemjöl (kan bytas ut mot majsmjöl eller mandelmjöl)
2 dl fint rågmjöl (eller annat mjöl du har hemma)
8 dl vatten
0,5 tsk salt
TILLAGNING
Ta en matsked eller två av det rimmade fläsket, stek tills det är gyllenbrunt och häll sedan över en halv deciliter smet. Stek på båda sidor.
SERVERING
Servera med lingonsylt och rivna morötter.
TIPS!
Blanda smeten i en flaska innan du går ut på tur, enkelt att transportera smeten, skaka om och att hälla.
Utrustning för att laga mat hittar du här!