Allright! Nu är min mattork "Muuttolaatikko 2000" igång! Det blev rätt enkelt och billigt att konstruera den och den går lätt att demontera. Torken består av följande komponenter:
- 1 styck Muuttolaatikko (flyttkartong) från Claes Ohlsson. à Kan också användas att flytta saker i. Går att platta ihop.
- Ett antal ramar som är byggda av 15x15 mm hyvlat virke. Myggnät är sedan spänt över ramen. à Går även att elda med.
- 1 styck sko/stöveltork från Elektroskandia. à Går även att torka vandringskängor med.
Resultatet ser du nedan och jag kan lova att kiwin, honungsmelonen och ananasen som jag torkade blev mumsiga!
//M
Hur lång tid tog det att torka frukten?
Jag är också nyfiken på ungefärliga torktider?
PS! Om du sätter in pinnar genom kartongen kan du torka i flera etage. Det behövdes i alla fall denna svamphöst.....
Peter: Jag har gjort ett antal ramar som jag lägger distansklossar emellan och på så vis får jag flera våningsplan. Bara ett annan variant på ditt förslag.
//M
1) Gör köttfärsen/köttfärssåsen (i mitt fall) rätt torr från början, alltså tomatpuré istf krossad tomat etc.
2) rör om då och då. Ibland bildas klumpar som måste lösas upp.
3)testa om det är riktigt torrt genom att lägga lite i en plastpåse och knyt igen. bildas kondens är det ej torrt.
Kör på bara och lycka till.
ps. som alltid när det gäller matvaror: Tänk på livsmedelshygienen!!! (Det är bla därför jag tar "in-luften" en bit ovanför golvet... så jag slipper få in damm och annat i torken ;) ) ds.
Pär