Nylonstrumpor

I MÖ försökte jag först med kängor i skostorlek och ett par tunna 61 knästrumpor. Det blev våta fossingar och skavsår första 20 km marschen. Till marsch två gick jag upp till 46or och körde som i sommarfjällen, tunn ankelnylonstrumpa, knästrumpa grå och yttersock vit. Efter marschen var strumporna ångande fuktiga men huden var torr och inga skavsår.

YMMV

go tur
 
Med en syntetstrumpa som spandex eller nylon innerst transporteras fotsvetten snabbare till nästa strumpa/socka. Kan inte dina skor släppa ut övertrycket blir strumppaketet mättat.
Regelbundna strumpbyten rekommenderas.
Det finns ingen underkur som fungerar utan åtgärder i 10 dagar.
Bara genom egna åtgärder och byten av innersulor och strumpor kan du hålla fötterna rimligt torra.
Glöm inte tvagningar och fotvård.
Damankelsockor i nylon köper jag hos ICA jag drar 44 och det går.


go tur

Det var väl lärorikt.
Medelst fotbeklänad för damer i nylon fungerar det som en slags brynja och fukten vandrar vidare. SO har här en point väl värd att beakta. Tillsammans med Joanna som beskriver att flera lager av ull absorberar fukten och alla ni fotsvettare har här en bra teknik att använda er av. Själv är jag fotfrysare och när jag väl svettas så tar det några dagar innan lukten blir ett problem.
Så skapade tydligen vår Herre oss människor. En del transpirerar mer på tassarna och andra på andra ställen. I sanning en märklig sak att begrunda.
För övrigt tillhör jag den del som måst ta med mig ett flertal tröjor då jag svettas som om jag vore en vandrande fontän.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Elvah Nylonstrumpor utan tåsöm Kläder 1

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.