2 vuxna,2 barn, stadsbor o amatörer, ska vandra m en övernattn nära Stockh

Ja, som sagt, amatörer är vi och vi ska ut till skogs. Vi vill att det ska bli en bra upplevelse och inte något som barnen genast skräms av. Det får alltså inte bli för tungt eller alltför långt och jobbigt att gå. Barnen är 10+12, så lite klarar de av i alla fall.
Bästa vore om man kunde gå någonslags rundslinga så vi är tillbaka där vi startade, men det är inte ett måste.

Finns det någon med ett bra tips till oss, så vi får mersmak och inte blir avskräckta.
Vill gärna ha tips på allt, men kanske i första hand var vi ska rikta in oss på att gå. Det får gärna vara i närheten där man kan ta rent vatten så vi inte behöver bära det också. Jag sitter förstås och söker på nätet, men det vore så fint om någon kunde ge ett handfast tips.
Tack tack.
 
Vet inte om ni vill tälta så jag drar till med ett par tips med stugövernattnings möjligheter.
Men dessa platser finns det naturligtvis gott om tältplatser också.

Hyr torpet Paradiset i Hanveden mellan Huddinge och Haninge. Gott om sjöar och rastplatser som är bra iordningsställda. Sörmlandsleden passerar förbi och det finns ett gäng olika rundslingor som börjar vid torpet.
http://www.paradiset-hanveden.se/

Tyresta nationalpark med utgångspunkt Åva.

Ett enklare men stort hus vid sjö . Rundslinga som bla passerar över brandområdet från 1999.
http://www.naturskyddsforeningen.se/medlemssidor/hyr-en-stuga/stensjodal/

/Ringblom
 
En jättetrevlig tur är faktiskt Sörmlandsleden etapp 13 men den ligger dock utanför Järna. Det är inte en rundslinga men det är en riktig fin vildmarkssträcka. Etappen är 13.5 km lång men den går att dela upp på två dagar då det på mitten finns ett skärmskydd med eldningsplats. Skärmskyddet ligger vid Djupsjön som är en fin sjö med perfekta badmöjligheter.
Läs mer på www.sormlandsleden.se
Trevlig tur!
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.