Inlägg för paddlingsresa runt Sverige och Norge, och kanske även lite från andra långturer

Användarnamn: friluftmagnus

Intressen:

Mer på profilsidan


Kategorier:


2024:
Maj

Dag 12 Glupudden - Granskäret

Idag passerades Öregrund och Gräsö, mer bekanta trakter.

Turens andra kaffekopp (eller kafferep då det var mer en kopp) bjöds det på i Gräsö församlingshem av de super trevliga valförättarna, när jag i blötpaddel mundering passade på att rösta. Glad att jag hann med det för det finns inte så många strandnära vallokaler som har öppet. Men här var väl värt besöket.

Dag 11 Sälstugan - Glupudden

Kameran var nerpackad denna dag då Forsmark passerades. Lite spännande var det att passera bassängutsläppet då det strömmar på lite där. 

Jag tror att salthalten ökar på, vattnet smakar saltare och det är betydligt mera alger. Vilket är bra när man skrapar i någon sten. Stenarna var  något vassa utan för Skatudden vid Söderhamn.

Dag 10 Skutskär - Sälstugan

Denna dag blev det fortsatt paddling i makligt tempo. Det blev 38 km.

Överfarten över Lövstabukten gick bra men mina överfarts sångerna tog slut ungefär halvvägs. För försöka komma på fler för de längre överfartenerna.

Dag 9 Skatudden - Skutskär

Idag var det vackert väder hela dagen, men nu börjar värmen komma smygande. Får se hur länge jag klarar att köra med torrdräkt. Den är fortfarande rätt lagom på morgnarna och om det blåser.

Dag 8 Sandarne - Skatudden

Det fanns en skatudde söder om Söderhamn också. Jag försöker nu öka på dagsdistanserna så saktliga så jag kommer upp i okej distans.

Men jag tror att jag har med för mycket grejer. Det tar mig ca 3 timmar+ att komma iväg på morgonen. Jag är van att det tar 1.5 till 2 h att packa ihop när jag gör turer att det försvinner en hel timme till är lite till förtret.

Sida: 1 2 3 Nästa Sista 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.