Kokbok för friluftskockar

Omslaget

125 genomtänkta recept och 54 smarta tips som förändrar din friluftsupplevelse
I den här boken hittar du massor av goda maträtter och smarta tips som gör dig till en bättre friluftskock. Alla 125 recept är anpassade för fjällvandring, paddling eller vinterturer.


– 125 recept skräddarsydda för olika aktiviteter
– Mer än 60 recept för fjällvandring
– 54 smarta tips
– Intervjuer med äventyrarna Renata Chlumska och Fredrik Sträng
– De flesta rätterna tar mindre än 15 minuter att göra

Författarna Jonas Sundvall och Fredrik Hjelmstedt har de senaste åren gett ut flera guideböcker om friluftsliv i Sverige. I Kokbok för friluftskockar samlar de sina egna och goda vänners matfavoriter, testade under allt från skärgårdspaddlingar i strålande sommarsol till topptursveckor i bitande kyla.


Tillverkare: Calazo AB
Tillverkarens produktsida

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: inspirerande

Minus:hade gärna fått gå in lite mer på torkad mat och mindre på konserver och liknande

Kommentar: Trevlig bok med tips för utflykten och kortare vandringar. Inte så mycket bra tips och recept på riktig "fjällvandrarmat". Min väska skulle väga 150kg om jag skulle vara borta 12 dagar.

Köpplats: Utsidan Media AB

Pris: 199

Plus: Många inspirerande recept. Jag blev både hungrig och sugen på att ge mig ut och testa recepten efter att ha skummat igenom den.

Minus:Mycket reklam och lullull i början av boken fick mig inledningsvis ganska negativt inställd.

Kommentar: En bra bok med spännade recept, uppdelade på en del recept för vandrare, och en avdelning för paddlaren, med större möjligheter att skaffa färskvaror eftervägen. I bokens inledning kändes den dock ganska posh och 08-ig, med mycket reklam, stora färgbilder och tips om hur man bäst förvarar vinet på turen och en genomgång av olika sätt att brygga kaffe. Jag kände mig nästan dragen vid näsan innan jag kom fram till själva recepten. Helt plötsligt kommer även bilderna till sin rätt, när de flankeras av enkla men spännande recept, som ger mersmak. Formatet är också behändigt. Visst lämnar den en del att önska, men innehållet är bra mycket bättre än man först luras att tro.

Kommentar: Trevlig ute kokbok, dock mycket lite för vandraren då basen är burkar och färskt.

Plus: Inspirerande men många smarta, enkla, recept

Minus:Flera av bokens tips återkommer

Kommentar: En mycket bra kokbok om man letar efter enkla recept och smarta kombinationer. Boken är uppdelad på fjällvandring, paddling och vintermat. Basen är ofta konserver, pulvermat och färskvaror. Ett bra komplement till de kokböcker som bygger på att allt tillagas från grunden.

Köpplats: Naturkompaniet

Pris: 199


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg