• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vi har atomvapen, Nord-korea

Är det bara jag som misstänker att vi kommer få ganska stora ödemarksområden inom de närmsta 4 åren?


Nord-Korea annonserte i dag for første gang at landet har atomvåpen, og hevdet at våpnene er nødvendig som beskyttelse mot et stadig mer aggressivt USA.
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=266243[/i]

(sorry, text på norska.. hittade ingen svensk)
 
Tror jänkarna passar sig noga för att hoppa på koreanerna igen. Till skillnad från Irak har de ju 1) ingen olja 2) atomvapen och missiler att skicka iväg dem med.

Hur är det då med bistånd dit "för att hjälpa folket i dess svåra nöd"? Vart går biståndet? Är det positivt eller negativt för koreanerna själva och deras omgivning?

Cynikernas julafton! ;)

/ G
 
-Patric-; sa:
vad e skillnade förutom att Kim Jong-II e lite smartare än USA dito.. Båda är galna och tror på fullaste allvar ett de är gud..huh

Den största skillnaden är att USA är den enda nationen i världen som har visat sig vara tillräckligt galna för att använda skiten. Två gånger, mot hus byggda av rispapper, i ett krig som redan var vunnet, dessutom :)

Och det finns ju knappast nåt som indikerar att USA har blivit fredligare sen 1945.
 
Kriget var inte redan vunnet, Japan hade mycket trupp kvar på fastlandet (Kina & Korea), och hade försvarat sitt ursprungsterritorium med en besatthet som hade fått slagen på Stillahavsöarna att likna en promenad i parken. Det är nog en usel ursäkt, men fler hade troligen dött utan bomberna i Hiroshima & Nagasaki. Om man låter Nordkorea sköta sig själva ett tag till lär nog staten implodera rätt snart i alla fall.
 
Just så, och hellre en implosion än explosion...

Personligen är jag rätt glad att jag slapp växa upp i antingen Sovjetunionen eller i 3:e Riket. Om det var värt vad jänkarna gjorde i Dresden, Hamburg, Hiroshima, Nagasaki, hela kalla kriget...? "Rätt" svår fråga...

Vad lyckades dessutom det fredliga förenade Åjråpa med när Sovjet äntligen hade fallit och Balkan brann? Vem redde som vanligt upp i soppan?

Helt usla är inte jänkarna, även om de har lurat i oss att tro att de är helkorkade. ;)

/ G
 
tigertamjaren; sa:
Vad lyckades dessutom det fredliga förenade Åjråpa med när Sovjet äntligen hade fallit och Balkan brann? Vem redde som vanligt upp i soppan?

Om man kallar att komma med stora fina glänsande brandbilar när huset redan har brunnit ner att "reda upp i soppan", så javisst, det var precis vad de gjorde. :)

Hur som helst, det där handlade nog mer om att FN misslyckades än om att USA lyckades.
Sen handlar det också en del om att till exempel kroaterna var nöjda med sin etniska rensning av de (fd) serbiska områdena i Kroatien, så de kunde glatt propagera för fred i Bosnien årskiftet 95/96.

När USA rullade in med full kraft och högsta stridsberedskap på Balkan var det svenska soldater i skjortärmarna som visade dem vägen.
Vi skakade på huvet åt amrisarnas oförmåga att uppfatta gradskillnader på krig/fred-skalan:)