Var i Italien?

Hej
Nu är det dags att eventuellt boka en tripp till Italien. Vi planerar att flyga med Ryan Air till Bergamo.
Var är det bäst skidåkning inom rimligt avstånd för en långhelg? Buss/tåg eller hyra bil.
Hälften av oss som åker vill gärna åka lite offpist.
Tacksam för svar.
Harald
 
Hela Aosta dalen ligger ganska så nära (Alagna, Campoluc, Gresonay) Andermatt är inte långt borta det heller. finns väl ett par till som ligger inom ett par timmar med bil.
- anders
 
Tack
Vet du vilket av systemen som är störst respektive klassas som svårast?
Någon som vet hur man hittar info på ett lätt sätt om skidsystemen?
Harald
 
Hej

Har Ni tänkt att åka nu under sommaren eller är det kommande vintersäsong? Om kommande så är mitt tips att inte bestämma Er nu då Ni inte har någon aning om snöförhållanden. Bättre att bestämma på plats då Ni flyger till Bergamo och sedan tar Er vidare eller så sent som möjligt. Här har Ni för Aosta-dalen på italienska men med en karta som man kan titta runt på.

http://www.regione.vda.it/turismo/domain_ski/default_i.asp

PS. Kom ihåg att vinter-OS är i Turin och kommer man samtidigt så kommer det vara mycker folk. Men ingenting av aktiviteterna är i Aosta utan i Susa istället.

/Christian
 
Alagna är ett klassiskt offpistställe som brukar räknas ha ganska avancerad skidåkning. Har själv aldrig kommit dit. Har åkt i Champoluc-Gressoney som är ett halvstort system (med alpmått) och är mycket bra. Pila är OK för en eller två dagars åkning, liksom La Thuile och Courmayeur (som dock ligger ytterligare 20 minuters bilkörning upp i Aostadalen).

Cervinia är ganska stort, särskilt om man räknar in Schweiziska sidan (Zermatt) som det sitter ihop med. Cervinia har lite rykte som glassarställe men det finns svårare åkning och det är snösäkert eftersom det ligger högt. Även glaciäråkning på sommaren.

Italienska västalperna har haft dåligt med snö i år så många av mina vänner i Milano har åkt till Andermatt i Schweiz som egentligen inte ligger mycket längre bort. Ofta är snöförhållandena helt olika i de olika dalarna beroende på varifrån vädersystemen kommer.

Reguljärbussar från Milano till bl a Aostadalen körs av Autostradale,

http://www.autostradale.it/

De tar dock ganska lång tid så att hyra bil är att rekommendera. Tänk på att flyget från Skavsta kommer in ganska sent så det blir en sen kväll om ni ska köra direkt till orten.

Johannes
 

Liknande trådar