Var fins det Vedeldade köket Sierra?

Hej
Jag undrar om man kan få tag på "Sierra-köket" någonstans i Sverige? Om det säljs någonstans?

Man eldar köket med, små vedpinnar eller träpellets mm...
Då blir man ju helt oberoende av gas, fotogen, o liknande bränsle. Det fins en el driven fläkt inbyggd som gör att man kan få fart på köket, den kan drivas med solceller. Sedan finns det en mängd tillbehör så man kan anpassa det efter olika behov.

Se webbadressen: http://www.zzstove.com/sierra.html

Hälsningar, Anders.
 
Vet inte nåt om var det säljs men på Yahoo-gruppen Backpackinglight är det flera som har sådan och har modifierat, och dessutom var det för nån månad sen flera som försökte bygga egna varianter.

Sierra ZIP-stove heter den väl om jag inte är ute och cyklar.

Brännkammaren är 3-väggad. Fläkten blåser upp luft mellan den yttre väggen och mellanväggen, sen går luften ner mellan mellanväggen och innerkoppen, och sen in genom hål i botten av innerkoppen som man eldar i. Detta gör att luften "förvärms" samtidigt som den fungerar som kylning av utsidan av köket.

Nackdelar med köket lär vara att det rostar lätt om man inte väljer titan-modellen. Originalfläkten med batteri och switch lär visst vara halvdåliga också.

(Och för de som undrar, det är ett R6-batteri och ett alkaliskt lär räcka i flera veckor vid normal användning enligt de som använder köket.)
 

Liknande trådar