Vandringskarta södra Frankrike

Jag ska resa med jobbet i maj till Opio som ligger i södra Frankrike nära Nice. Eventuellt blir det några halvdagar till egna aktiviteter och jag funderar på att passa på att utforska omgivningarna vid Opio och Grasse per fot. Är det någon som har varit där och känner till området? Kan man få tag i en bra karta här i Sverige eller köper man den där?
Jag har också funderingar på att åka till Verdon och prova på "Canyoning" som verkar vara någon slags klättring och firning i grottor och vattenfall. Är det någon som testat det? Jag är också tacksam för andra förslag till aktiviteter i området.
 
Köp där eller beställ!

Som jag ser det så har du två vettiga alternativ:

- Köp karta på plats (enklast)
- Beställ karta (roligast?) från t.ex. IGN, Amazon eller liknande.

Jag beställde mina kartor från IGN, http://www.ign.fr/
Det funkade smärtfritt och fraktkostnaden var överkomlig. Det finns dock billigare ställen att köpa själva kartorna ifrån.
 
Massa skoj å vacker natur!

Hej!
Jag känner till området mycket väl....Min mamma kommer från Grasse och jag har spenderat många somrar där nere. Det finns otroligt mycket att se och göra. Men jag tror att det är lättast att gå till turistbyråer på plats. Franska turistbyrån i Stockholm kanske också har tips. Sen kan man söka på nätet, här nedan finns några exempel. Castellane är en mycket fin by, nära Gorges du Verdon, därifrån har de många canyoningturer och vandringar vet jag.
http://www.beyond.fr/sites/verdon.html
http://www.provenceweb.fr/f/groupes/verdon/pays.htm
http://www.verdon-en-provence.com/

Hoppas detta hjälper dig lite!
Hälsningar Katja
 
Tack Katja för ditt svar. Eftersom du känner till området väl undrar jag om du har något tips på lämplig vandrings-, cykel- eller annan tur i närheten av Opio? Finns det några vandringsleder i området?

Hälsningar Anna
 

Liknande trådar