Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
vad är eran grillfavvo ?
- Trådstartare peter1959
- Start datum
Makrill kan med god vilja kanske ses som en grön sak,annars...nä.
peter
peter
forma en form av dubbel aluminiumfolie, gör formen till halva grillens storlek, lägg i lättkokt färskpotatis och färsk timjan, på med olja.. efter 4-5minuter lägger man på vårlök och färsk vitlök och grillar till löken blir glaserad, salta och peppra.. servera med vad ni vill.. själv slänger jag på några bitar hemodlat lamm och en flaska gott vin, kanske en shiraz eller så..
forma en form av dubbel aluminiumfolie, gör formen till halva grillens storlek, lägg i lättkokt färskpotatis och färsk timjan, på med olja.. efter 4-5minuter lägger man på vårlök och färsk vitlök och grillar till löken blir glaserad, salta och peppra.. servera med vad ni vill.. själv slänger jag på några bitar hemodlat lamm och en flaska gott vin, kanske en shiraz eller så..
Potäterna,bara en form sådär? Eller ett paket?
Lökarna,rakt på grillen uppochner?
Hmm...Lammkorv och öl så borde det ju faktiskt funka.
peter
Potäterna,bara en form sådär? Eller ett paket?
Lökarna,rakt på grillen uppochner?
Hmm...Lammkorv och öl så borde det ju faktiskt funka.
peter
tänk att du gör en form i aluminiumfolie, som ett lock till en skokartong fast upp och ner.. bara för att grejerna inte ska trilla genom gallret, detta underlättar om man grillar med lock.. lägg alu-formen på grillen och lägg i de lättkokta potatisarna, vårlökarna är som små purjulökar so dom lägger jag bara i som dom är, den färksa vitlöken lägger jag oxå i hel och delar i efterhand..
tänk att du gör en form i aluminiumfolie, som ett lock till en skokartong fast upp och ner.. bara för att grejerna inte ska trilla genom gallret, detta underlättar om man grillar med lock.. lägg alu-formen på grillen och lägg i de lättkokta potatisarna, vårlökarna är som små purjulökar so dom lägger jag bara i som dom är, den färksa vitlöken lägger jag oxå i hel och delar i efterhand..
Okidoki,stekta grejer till den grillade korven alltså.Kör på det till helgen.
Förslag på en passande sås?
peter
forma en form av dubbel aluminiumfolie, gör formen till halva grillens storlek, lägg i lättkokt färskpotatis och färsk timjan, på med olja.. efter 4-5minuter lägger man på vårlök och färsk vitlök och grillar till löken blir glaserad, salta och peppra.. servera med vad ni vill.. själv slänger jag på några bitar hemodlat lamm och en flaska gott vin, kanske en shiraz eller så..
Jag kör en variant på detta; lättkokt potatis som "halstras". De får en knaprigt god yta. Underbart till lax & yoghurtdillmajonässås...
Jag kör en variant på detta; lättkokt potatis som "halstras". De får en knaprigt god yta. Underbart till lax & yoghurtdillmajonässås...
det låter som vi får samma effekt på potatisen, den typ glaseras på ytan och blir krispig o fin..
sås.. kalla såser är numero uno nu på sommaren, gjorde en ny sås igår.. 2 dl yoghurt, vitlök, lite pressad citron och en kryddblandning på rosmarin, timjan och dragon hårt stöt i mortel.. tror det kallas provensalsk kryddning.. idag blir det romsås med rödlök, dill i crème fresh till den grillade öringen.. annars funkar en klassisk tzatsiki, kan trimmas med knaperstekt bacon.. annars kan man göra en het tomatsalsa på sommarmogna tomater och färsk chillie.. MAT!!!
Såser
Gör färskost av lättyogurt i kylskåpet, en återbruksstation for Melittas 104filter. Börja till frukosten så är det färdigt till middagen... Riv gurka grovt, pressa ut vattnet, salta/peppra och tillsätt vitlök efter smak. Gillas av de flesta och brukar göras i för små satser....
Kan varieras i kryddningen....
Grillar mest grönsaker och fisk...
//J
Gör färskost av lättyogurt i kylskåpet, en återbruksstation for Melittas 104filter. Börja till frukosten så är det färdigt till middagen... Riv gurka grovt, pressa ut vattnet, salta/peppra och tillsätt vitlök efter smak. Gillas av de flesta och brukar göras i för små satser....
Kan varieras i kryddningen....
Grillar mest grönsaker och fisk...
//J
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Eran bästa matför vinterturen | Friluftsmat | 8 |
Liknande trådar
Njutvandringar att längta till
Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg