Vad är din favoritmat

Frukost:
I skogen med lyx. Stekt bacon med äggröra, rostat bröd, juice och kokkaffe.
I fjällen: Risgrynsgröt (parma minutris) med nötter och nyplockade blåbär.

Lunch/kväll:
I skogen: Färsk grillad fisk men annars valfri god mat med god dryck till.
I fjällen: Färdigmat. REAL kyckling curry. Annars hemtorkade ingridienser för köttfärsås och barilla pasta.

Bästa suprise: (när vi är ute brukar vi alltid ha med en "överraskning" var i form av efterätt eller liknande och bjuda övriga på)
Här måste jag säga pannkaka med grädde (tub) och sylt (nyplockade bär mosade i socker). SÅ gott.

Kom gärna med egna menyer som jag kan hämta inspiration ifrån (gärna mer än olika varianter på snabbnudlar ;) )
 
en carbonara funkar alltid, kraftigt rökt sidfläsk i penne med parmesanost.. lätt, håller bra i ryggsäcken och gott..

risotto och rökt lammkött i tunna skivor.. hittar man svamp så blir risotton galet god..

med lite torkade grönsaker/svamp så kan man laga hur galen mat som helst..
 
Goda makaroner (inte sabbmakaroner, gäran typ casa di luca så känns det lite lyxigare), med knorrs pås-gorgonzola sås, och vindelrökt skinka..

Koka pastan till den är nästan färdig, slå bort vattnet fast lämnatyp 3 dl (så det precis täcker pastan) och slå i gorgonzolasåsen, ska egentligen användas med mjölk men det blir bra utan.. och så riv isär lite skinka och blanda i, låt puttra några minuter..

Kanske inte det mest kulinariska men faktiskt riktigt gott, lätt och tillagas i en kastrull!
 
Välj från en gång till annan en mix av torkad köttfärs, lök, linser, svartögebönor, färsk/torkad chilifrukt, färsk vitlök, torkad svamp, vad mer du vill torka. Lägg i en kastrull, på med lite vatten och låt sjuda upp bara. Låt stå med lock på och tillför vatten efterhand som det suger åt sig. Ju grövre köttfärsbitar, desto längre tid tar det innan köttfärsen mjuknat. Tillför en av Knorrs kryddblandningar, typ Mexicana, Chili con Carne etc och lagom med vatten. Låt puttra, smaka av, i med snabbnudlarna när det börjar bli klart. Eller skippa snabbnudlarna och ös i lite makaroner istället. Pasta är inte så dumt, men det är ju ett tillbehör till maten. Går bra med potatismos också, men det får lagas på sidan om. En måltid värd att se fram emot efter någon tid ute.

Glödkaka med nyfångad röding/hybridform av röding/öring, torkat renkött ock kokkaffe gifter sig fint.

Till frukost framöver nu i augusti kommer man förhoppningsvis att kunna ösa på blåbär och lingon till havregrynsgröten, ahhh. Bekvämt att verkligen gilla havregrynsgröt till frukost:)

Raskesven
 
Om vi bor i stuga så är tortellini med cheezinisås (pulverpåse) och strimlad pepparsalami i en höjdare.

Hemmatorkat så gillar jag verkligen min egenpåhittade rätt kyckling i kokosmjölk och röd curry med ris.

Efterrätt är varma koppens vanilj & jordgubb.

Som överraskning en tårta på rulltårta med sylt som man rullar ut, spraygrädde med krossad dajm och gelehallon eller nonstop på.

Wiskey, gärna caskstrength som man blandar med lite kallt vatten.

/Ulf
 
Bullens pilsnerkorv, bea och potatismos! Tungt att bära men värt slitet.

Vegetarisk färssås (frystorkad blå band), pasta, vitlök och lite tomat (konserv eller färsk).

Pann-pizza; sconesdeg med krossade tomater, salami, ost och torkad basilika.

Blåbär med "rostad" havresmul.
 
Riktigt hårigt stekt sidfläsk som när det är färdigstekt (knaprigt), så tömmer man på färdiga bruna bönor, värmer på, o äter direkt i stekpannan, mmmmm
SKALL tillagas över en eld med en handtagsförlängd stekpanna !!!
 

Bilagor

  • imagesfdgh.jpg
    imagesfdgh.jpg
    3.5 KB · Visningar: 1,157
Helknäppt

man vansinnigt gott... Hårt torkad falukorv i stavar. Vi testade att ugnstorka falukorv förra våren. Vet ännu inte om den blir bra i mat - vår är alltid slut innan den hinner tillagas. Knasigt men gott! Anna
 
Baconrullar

Måste bara lägga in favoritkvällstugget baconrullar. Rejäla baconbitar som med fördel rullas runt en bit vällagrad Hälsingegrevé. Rulla ett varv, rulla sedan för öppningarna på sidorna så osten stannar i rullen. Sedan stickor som håller ihop rullarna. Smmmälter i munnen.

6baafcf19d519b07d41543e925372011.jpg


Raskesven
 
Jag blir sugen att åka ut och bara sitta och äta en hel helg :) Raskesvens baconrullar låt himmelskt gott.

Anna- Förstörs inte falukorven när den torkas? Tänkte närmast på att fettet blir dåligt.
 
Nejdå, falukorven förstörs inte - men den förändras... Nu brukar jag använda en eller annan form av lättkorv, just med tanke på att feta saker normalt inte ska torkas, men om korven bara används inom rimlig tid är det inga problem. Ska den långtidsförvaras bör den frysas och så får man passa fukten när man tinar. Anna
 

Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg