Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Underskattade delikatesser
- Trådstartare Kanii
- Start datum
Rot av kaveldun tycker jag faktiskt är riktigt gott.
Det är ju ingen hemlighet att den är ätbar men mig veterligen är det inte vanligt att folk äter den.
Det är ju ingen hemlighet att den är ätbar men mig veterligen är det inte vanligt att folk äter den.
Äter du den rå då? Eller tillagar den på något sätt? Vilken årstid är bäst och var brukar du plocka dom? Verkar ju växa mest i diken längs åkermarker där dom kanske innehåller en hel del besprutningsgifter.
Det går att äta delar av roten rå, men bäst att t ex rosta över eld. Den har samlat på sig maximalt med energi på senhösten.
Underjordiska utlöpare från knölsyska.
Skogslök och backlök.
Strandkål, fast den är fridlyst på vissa ställen.
http://www.utsidan.se/cldoc/kaveldun-traskmarkernas-snabbkop_7427.htm
/mattias
Skogslök och backlök.
Strandkål, fast den är fridlyst på vissa ställen.
http://www.utsidan.se/cldoc/kaveldun-traskmarkernas-snabbkop_7427.htm
/mattias
Sallad från naturen kan vara en riktig höjdare, både som förrätt till en huvudrätt eller bara för att piffa till en annars tråkig macka.
Våren är en utmärk tid för att göra en sallad, här är några blad som passar bra
Harsyra - enkel att känna igen och smakar som gröna äpplen, syrligt och gott. Funkar även att lägga på toppen på det annars tråkiga pulvermoset för att piffa till det lite extra.
Rönn - Bladen har en smak av mandel och smaker man är bekant med brukar vara lättare att äta om man inte provar så mycket innan.
Maskrosblad - Påminner mest om vanlig grönsallad, det ska var de nya späda blad, äldre blad kan bli väldigt bittra
Rödkläver - Ger lite färg till en annars väldigt grön sallad
Våren är en utmärk tid för att göra en sallad, här är några blad som passar bra
Harsyra - enkel att känna igen och smakar som gröna äpplen, syrligt och gott. Funkar även att lägga på toppen på det annars tråkiga pulvermoset för att piffa till det lite extra.
Rönn - Bladen har en smak av mandel och smaker man är bekant med brukar vara lättare att äta om man inte provar så mycket innan.
Maskrosblad - Påminner mest om vanlig grönsallad, det ska var de nya späda blad, äldre blad kan bli väldigt bittra
Rödkläver - Ger lite färg till en annars väldigt grön sallad
Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!
Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg