Jag skulle vilja spinna vidare pà ett ámne som kom upp i en tidigare UL-trâd (Kapa julfläsket), men som pga den trâdskaparens hopplösa ofórmâga att hâlla tyglarna strama liksom gick förlorat i dimman.
Som jag námde i den tràden hade jag oförhappandes fâtt den oerhört goda nyheten att intag av mörk choklad, (min 70% kakao) inte bara är fritt frân viktöknings-risk, utan sjálva intaget i sig tom har förmâga att MINSKA den choklad-ätande personens vikt.
Sedan detta berördes har jag dessutom frân skilda hâll, och utan att själv ta upp ámnet, blivit informerad om följande:
- mörk choklad tar bort rynkor (anti-oxidante)
- kakao-intag är nâgot som World Watch rekomenderar, eftersom kakao-växten kan odlas utan större investeringar (alltsâ lámplig gröda fór mindre bemedlade smâbönder) samt kan odlas i skugga, varför regnskogen inte behöver skövlas runt odlingarna.
Min frâga är: har mörk choklad verkligen alla dessa fantastiskt sympatiska egenskaper (förutom att vara god), eller stâr vi inför en mycket skickligt och subtilt genomförd marketing-kampanj?
Mvh / Mats
Som jag námde i den tràden hade jag oförhappandes fâtt den oerhört goda nyheten att intag av mörk choklad, (min 70% kakao) inte bara är fritt frân viktöknings-risk, utan sjálva intaget i sig tom har förmâga att MINSKA den choklad-ätande personens vikt.
Sedan detta berördes har jag dessutom frân skilda hâll, och utan att själv ta upp ámnet, blivit informerad om följande:
- mörk choklad tar bort rynkor (anti-oxidante)
- kakao-intag är nâgot som World Watch rekomenderar, eftersom kakao-växten kan odlas utan större investeringar (alltsâ lámplig gröda fór mindre bemedlade smâbönder) samt kan odlas i skugga, varför regnskogen inte behöver skövlas runt odlingarna.
Min frâga är: har mörk choklad verkligen alla dessa fantastiskt sympatiska egenskaper (förutom att vara god), eller stâr vi inför en mycket skickligt och subtilt genomförd marketing-kampanj?
Mvh / Mats