Hej alla!
Är just nu ute på en lång resa, www.biketrip.se, och använder mig av ett Trangia Multi Fuel brännare. Har lite frågor om detta kök, jag har hittills bara använt mig av diesel vilket lett till att köket sotat igen totalt. Lite klantigt men det är det bränslet som varit mest lätt tillgängligt, jag inser nu att jag måste försöka få tag på lite andra bränslen.
Är det någon som har erfarenhet av kök som dessa? Vilka bränslen rekommenderas, är de lätttillgängliga i sydeuropa/asien? Var hittar jag dessa bränslen och hur förklarar jag på bästa sätt vad jag ska ha, jag har förstått att till exempel fotogen inte heter fotogen utomlands...
Jag har även inte riktigt förstått hur förvärmnngen ska gå till på bästa sätt, vore jättetacksam om någon skulle kunna förklara detta för mig...
Tack så mycket för hjälpen!
/Nicklas på cykelresa från Portugal till Kina.
Är just nu ute på en lång resa, www.biketrip.se, och använder mig av ett Trangia Multi Fuel brännare. Har lite frågor om detta kök, jag har hittills bara använt mig av diesel vilket lett till att köket sotat igen totalt. Lite klantigt men det är det bränslet som varit mest lätt tillgängligt, jag inser nu att jag måste försöka få tag på lite andra bränslen.
Är det någon som har erfarenhet av kök som dessa? Vilka bränslen rekommenderas, är de lätttillgängliga i sydeuropa/asien? Var hittar jag dessa bränslen och hur förklarar jag på bästa sätt vad jag ska ha, jag har förstått att till exempel fotogen inte heter fotogen utomlands...
Jag har även inte riktigt förstått hur förvärmnngen ska gå till på bästa sätt, vore jättetacksam om någon skulle kunna förklara detta för mig...
Tack så mycket för hjälpen!
/Nicklas på cykelresa från Portugal till Kina.