Torkat

Så här års finns det gott om torkad frukt. Är det någon därute som brukar lägga upp ett lager till sommarens turer, eller är det för tungt med fikon o daddlar på fjället?
 
Så här års finns det gott om torkad frukt. Är det någon därute som brukar lägga upp ett lager till sommarens turer, eller är det för tungt med fikon o daddlar på fjället?

Jag skulle försöka att eftertorka dadlar och fikon i ugnen så att de blir ännu lite torrare. Iaf fikon är riktigt goda när de är riktigt torra tycker jag. Dadlar har jag inte provat dock.
 
Har alltid ett lager torkat grönt och frukt hemma

Höstens äppelskörd har gett många påsar med torkade äppelringar som också används i gröten i avvaktan på fjällturer mm.
Likaså gäller svamp mm.

Så torka på du, ett bra konserveringssätt. Men tänk på att även torkat har ett "bäst föredatum" även om det liggger några år frammåt i tiden!

//Dag
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg