topptursförslag?

Ska upp i fjällen i vår och försöka hitta några fina toppturer. Har varit i sylarna och det är ju bra men vi vill testa nya ställen. Bor i göteborg och vill helst inte åka längre än till Sylarna. Hade väl tänkt att bo i hytter. Norge kankse? Någon som har bra förslag?
 
Norge ær det øverlægset bæsta alternativet!
Du har ju inte speciellt långt till t.ex. Hemsedal dær du har en ræcka fina tinder inom dagstursradie.

Kolla in topptur.com
 
Visst är Hemsedal fint för toppturer. Men förutom turer från centrum (Kyrkjebynosi etc) krävs det bil för de flesta enklare turer: Skogshorn, Nibbi, Storehorn och norra området. Men skall man gå på tur och inte vill ha tält så finns det inte så väldigt många hytter att ha som bas i området. Förhandla bort liftkortspriset och åk med ex. Resdax/Forslunds och LIFTA så har du bra möjlighter under en vecka i vår. Eller ännu hellre; vänta till sen vår och ta med tältet och gräv ned dig vid Laegret in från Lykka, här har du många dagsturer att beta av.
 
Norge !

Norge är överlägset. Hemsedal är ganska bra och nära. Varför inte Spiterstulen(jotun...) ? Bra utgångspunkt för flera kanonturer, Styggehö tex.
Men de finns inget som slår Sunnmörsalpane. 1500 m rakt ner i Hjörundfjorden från Randers topp. Saudehornet i Örsta, Grötdalstindane i Saebö eller kungen själv, Kolåstinden.
Åk till Sunnmöre om du vill uppleva ngt speciellt !
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
nea Topptursförslag Kirunaområdet Skidalpinism 4

Liknande trådar