Tomat-Bleka
1 st. fiskblock ca 400 gr Alaskan Pollock
6 st. små potatisar (4 st. stora)
4 st. ägg
2 st. fiskbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
Fyll den större kokpannan till hälften med dricksvatten.
Lägg i buljongtärningarna.
Skala potatisarna och skär dem i fyra bitar (det kallas att kvarta dom).
Lägg potatisbitarna och äggen i pannan och låt det börja sjuda.
När äggen sjudit i 6 minuter så lyft med en sked över dem till den mindre pannan och fyll den med kallt vatten. Om tillgången är god så byt vatten ett par gånger så att äggen kyls, de blir då lättare att skala.
Lägg i fiskblocket och låt det blir färdigkokt samtidigt som potatisen.
Det tar ytterligare ca 10 minuter, provstick i potatisbitarna med en tilltäljd sticka.
Avsmaka med salt och peppar (vit eller citronpeppar).
Skala under tiden äggen och skär dem i bitar.
Slå de krossade tomaterna och äggbitarna i fiskgrytan.
Låt rätten småsjuda och bli genomvarm.
Servera i stora kosan med örtsalt (Trocomare) och ett par skalade hela morötter.
Patrik
1 st. fiskblock ca 400 gr Alaskan Pollock
6 st. små potatisar (4 st. stora)
4 st. ägg
2 st. fiskbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
Fyll den större kokpannan till hälften med dricksvatten.
Lägg i buljongtärningarna.
Skala potatisarna och skär dem i fyra bitar (det kallas att kvarta dom).
Lägg potatisbitarna och äggen i pannan och låt det börja sjuda.
När äggen sjudit i 6 minuter så lyft med en sked över dem till den mindre pannan och fyll den med kallt vatten. Om tillgången är god så byt vatten ett par gånger så att äggen kyls, de blir då lättare att skala.
Lägg i fiskblocket och låt det blir färdigkokt samtidigt som potatisen.
Det tar ytterligare ca 10 minuter, provstick i potatisbitarna med en tilltäljd sticka.
Avsmaka med salt och peppar (vit eller citronpeppar).
Skala under tiden äggen och skär dem i bitar.
Slå de krossade tomaterna och äggbitarna i fiskgrytan.
Låt rätten småsjuda och bli genomvarm.
Servera i stora kosan med örtsalt (Trocomare) och ett par skalade hela morötter.
Patrik