Jag skulle behöva tillaga och torka några laxfiléer (i ugn). Problemet är att köket nyttjas av en person med fiskallergi.
Nu undrar jag hur lämpligt det är? Givetvis ska allting diskas noggrannt direkt efter användning, och jag ska skaffa en ny skärbräda etc. Men jag undrar t ex hur det blir i ugnen om man tillagar filéerna där? Bör jag skrubba rent i den efteråt, om nåt satt sig på väggarna, etc.
Kommer det att ånga fiskproteiner i köket under torkningen? Nåt annat man kanske inte tänker på?
Allmänna tips på hur man håller obefläckat uppskattas väldigt.
Går det att hålla så pass rent att risken blir acceptabel, eller är det inte värt det?
Hrmhrm jag vet att det finns livsmedelsinspektörer här, så upplys mig!
Nu undrar jag hur lämpligt det är? Givetvis ska allting diskas noggrannt direkt efter användning, och jag ska skaffa en ny skärbräda etc. Men jag undrar t ex hur det blir i ugnen om man tillagar filéerna där? Bör jag skrubba rent i den efteråt, om nåt satt sig på väggarna, etc.
Kommer det att ånga fiskproteiner i köket under torkningen? Nåt annat man kanske inte tänker på?
Allmänna tips på hur man håller obefläckat uppskattas väldigt.
Går det att hålla så pass rent att risken blir acceptabel, eller är det inte värt det?
Hrmhrm jag vet att det finns livsmedelsinspektörer här, så upplys mig!