• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Tidskrifter: Alpinist

För de (liksom jag) vars intag av verkliga äventyrligheter inte står i proportion till upplevelserna i fåtöljen finns en uppsjö av internationella tidskrifter att frossa i. Själv har jag tidigare intagit amerikanska Climbing http://www.climbing.com/ och Rock & Ice http://www.rockandice.com/ liksom brittiska High Magazine.

Frågan är om någon har läst amerikanska Alpinist och kan förtälja om den är värd en prenumeration.

Jag kan tyvärr inte hitta den i de gängse tidskriftskioskerna, men att döma av sajtens innehåll ser den lovande ut.

issue5cover_small.jpg


/ G
[Ändrat av tigertamjaren 2004-12-02 kl 15:10]
 
Mmm, det var knepigare. Jag har varit i ett par butiker men det säkraste kortet, den tidskriftsbutik som var bäst/med mest omfattande urval av tidningar i stan, har slagit igen. Ska leta lite till, men det ser illa ut. Det finns över huvud taget dåligt med amerikanska (specialiserade) tidningar.

/Håkan

PS Men inte deppa för det, Gunnar! Idag (Sankt Nicholaus...) kommer förhoppningsvis mina Ergopower, bromsar och vevlager :)
[Ändrat av Håkan K 2004-12-06 kl 07:56]
 
jag har ett nummer av Alpinist. lånade den av en kompis, tror han köpte den i göteborg. tycker att den är helt okej.

mycket text, seriösa artiklar, lite reklam. mycket mer än bara balla bilder på folk som spänner sina bara bringor på boulders eller klipper bultar. mycket frysa, snoriga skägg och skumma personligheter... =)

//johan.
 
tigertamjaren; sa:
En tjusig dansk med i övrigt italienska komponenter sålunda? Ser trevlig ut!

/ G
Nu är vi iofs lite OT, men va fasen:
- Campagnolo Record (naturalmente!!!)
- Deda
- Selle Italia (SLR)

Sen har jag monterat lite "bastard-delar" på danskramen:
- Mavic Open Pro
- DT Revolution/Competion
- Speedplay (j-la Tyler)
- Polar

Ca halva komponentgruppen saknas fortfarande, likaså flaskhållare. Naven är 36-håls Chorus. Hjulen är tänkta som träningshjul, är de lyckade (byggde dem själv, bla mha av tips från Niking, som brukar skriva lite inlägg här på Utsidan) så kanske jag skruvar ihop ett par vassare. Jag hamnar på 8,0 - 8,1 kg för färdig cykel (ramstorlek 63 cm fr vevlager t överkant på sadelstolpsröret) exkl vattenflaskor och verktyg. Ganska stor viktpotential finns som sagt i lättare hjul, men det är inte aktuelllt just nu. Viss personlig viktpotential finns även (fast det vore bättre att byta ut den lilla fettmängden mot benmuskler)...

Bygga hjul var riktigt kul! Basal mekanik. Man resultatet av varje liten förändring man gör. Tidseffektivt var det dock inte...

Cykeln blir naturligtvis onödigt dyr, men just det funkar bra mot depressioner i våtkall nordtysk pseudovinter.

/Håkan
 
Mycket bra tidskrift!

Alpinist är en mycket fin och påkostad tidskrift. Många fina bilder, bra artiklar och nästan ingen reklam gör den till en riktig höjdare. Den finns på bl.a Tierra-butiken i Sthlm.