Jag är en van användare av tändstål, det är i stort sett det enda tändverktyget jag använder till såväl kök som eld. Hursomhelst, det finns några saker som jag funderat över angående handhavandet.
Hittills har jag förvarat stålet i köket, en ganska fuktig miljö under vandringar. Då bildas någon slags grågrön avlagring, antagligen någon sorts oxid. Jag antar att denna inte är hälsosam, men är den direkt farlig? Det hamnar ju i kokkärlen, så jag kanske borde byta rutin?
Under vintern upplever jag att stålets prestanda försämras ansenligt om jag inte förvarar det inpå kroppen. Ska det vara så? Det, i kombination med att kökets metall kyler ned bensinen gör köket väldigt svårtänt. Jag har löst det genom att förvara kökets ljuddämpare och stålet i en ficka nära kroppen, men frågan kvarstår.
Hittills har jag förvarat stålet i köket, en ganska fuktig miljö under vandringar. Då bildas någon slags grågrön avlagring, antagligen någon sorts oxid. Jag antar att denna inte är hälsosam, men är den direkt farlig? Det hamnar ju i kokkärlen, så jag kanske borde byta rutin?
Under vintern upplever jag att stålets prestanda försämras ansenligt om jag inte förvarar det inpå kroppen. Ska det vara så? Det, i kombination med att kökets metall kyler ned bensinen gör köket väldigt svårtänt. Jag har löst det genom att förvara kökets ljuddämpare och stålet i en ficka nära kroppen, men frågan kvarstår.